پیام خوزستان
فلرهاي پالايشگاه آبادان هنوز هم عامل آلودگي است
دوشنبه 11 بهمن 1395 - 9:02:25 AM
مهر
خوزستان انلاين- سيد احمد موسوي آزاد در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينکه ايجاد آلودگي توسط فلرها سبب ايجاد دردسر و آزار براي شهروندان مي شود، افزود: درخواست جدي ما از مسئولان پالايشگاه آبادان آن است که براي انجام پروژه تعريف شده «نوفلرينگ»،  براساس برنامه زمان بندي شده عمل شود. الزامي براي انجام اين پروژه با تعيين مدت نداريم. به برنامه زمان بندي شده ارائه شده احترام مي گذاريم، شرکت پالايش نفت خود بايد آن را به انجام برساند اما خواست ما پيش روي پروژه بر مبناي زمان بندي تعيين شده است.

وي همچنين با بيان اينکه در خيابان سيکلين ما هنوز با آلودگي هوايي که مي تواند ناشي از نشتي واحد و يا واحدهايي از پالايشگاه که در ارتباط با اتمسفرند، مواجه هستيم، اظهار کرد: اين موضوع به ويژه در روزهاي شرجي به شدت مردم شهر را آزار مي دهد. به نظر مي رسد در مدت زمان اجرا و اتمام فاز دو پالايشگاه بتوان برخي از پروژه هايي که قابليت انجام به جهت جلوگيري از گسترش آلودگي در اين منطقه را داشته باشد را به مرحله اجرا در آورد تا مشکل رفع شود.

موسوي آزاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه مردم اصلي ترين و بزرگترين ذي نفعان ما در شهر هستند، تصريح کرد: برقراري ارتباط با رسانه ها به عنوان نمايندگان افکار عمومي و ارائه گزارش فعاليتها و پاسخگويي به سئوالات مختلف مي تواند در زمينه آگاه سازي و بهبود ديد مردمي نسبت به پالايشگاه موثر باشد. برخي بر اين تصورند که پالايشگاه و پتروشيمي موضوع آلاينده کردن فضاي شهري را در شب انجام مي دهند و اينها ديد منفي است که وجود دارد اما در عمل اين گونه نيست.

رئيس اداره حفاظت محيط زيست آبادان گفت: وظيفه داريم تا مسائل را نکته به نکته به مردم بگوئيم. فرآيندهاي موجود را مطرح کنيم و با استفاده از ابزاري همچون رسانه ها و سازمانهاي مردم نهاد فعال در حوزه محيط زيست، کارها را بهبود و به انجام برسانيم.

موسوي آزاد با اشاره به اينکه مديران پالايشگاه در بحث اقدامات زيست محيطي چه در شعار و چه در عمل وادي را خالي نگذاشتند، افزود: شهروندان هميشه انگشت اتهام مسائل زيست محيطي چه در بخش هوا و چه در بحث پساب را به سمت پالايشگاه مي گيرند و اين مسئله با توجه به اقدامات خوب و ارزشمندي که در اين شرکت اتفاق افتاد اجحاف در حق اين شرکت است به همين دليل اقدامات انجام شده نيز بايستي به گوش مردم برسد، در صورت وجود مشکل موارد مي بايست طبق يک روال منطقي و نه براساس تفکرات فردي و حاشيه اي دنبال شود.

وي اظهار کرد: رسانه ها با صداقت و حساسيتي که از دو جنبه با آن مواجهند هم توليدات پالايشگاه و وظايف سنگيني که بر دوش اين شرکت در سطح کشور بر عهده اش نهاده شده را مي بينند و هم از سوي ديگر حساسيتهايي که در حوزه محيط زيست و سلامت شهروندان وجود دارد را به طور صادقانه اي پيگيري و اطلاع رساني مي کنند.

فعاليت 3 انجمن محيط زيستي

موسوي آزاد تصريح کرد: در زمان حاضر سه انجمن فعال در حوزه محيط زيست در قالب سازمانهاي مردم نهاد در آبادان داريم که اگر چه نوپا هستند اما از بدنه مردمند و فعاليتهاي محيط زيستي را به نحو ديگري به مردم انتقال مي دهند. 

رئيس اداره حفاظت محيط زيست در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه قصد دارد به طور اختصاصي در موضوع آلودگي هوا صحبت کند، گفت: همه ما در ميانه گود هستيم و از گفتمانها همه ما نفع و يا ضرر مي بريم به همين دليل با انجام نشستهاي مختلف مي توانيم ضمن شفاف سازي مسائل در جهت تنوير افکار عمومي جامعه نيز گام برداريم.

موسوي آزاد با يادآوري قدمت بسيار بالاي پالايشگاه آبادان از فن آوري و تجهيزات به عنوان دو عامل تاثيرگذار در مباحث زيست محيطي نام برد و افزود: آلودگي هايي که در برخي مقاطع و به طور عمده در سطح شهر وجود داشته و دارد با نوسازي پالايشگاه بسياري از آنها رفع و بهبود مي يابد.

وي همچنين در زمينه استفاده از تجهيزاتي که مي توان براي جلوگيري از گسترش آلودگي هوا از آن بهره برد، اظهار کرد: شايد در 20 سال پيش ديدگاه ها چنين نبود که در بسياري از جاها هزينه هايي صورت گيرد که نفع محيط زيستي آن در مرتبه نخست و نفع اقتصادي آن در مرتبه دوم قرار داشته باشد و يا به تعبيري ديگر کسي تقبل هزينه کرد در صنعت بدون بهره وري مالي را عهده دار نمي شد اما در زمان حاضر به اين رويکرد رسيده ايم که هزينه کردهاي زيادي در بحث حفظ محيط زيست و حفظ سلامت مردم صورت مي گيرد که مراتب اقتصادي در رتبه هاي بعدي آن قرار دارد و اين کار بزرگي است، بايستي به مردم اين آگاهي را داد که براي اين هزينه کردها تنها الزامات محيط زيستي مورد تاکيد قانون در کار نبوده بلکه سلامت عمومي چنين حکم کرده است.

موسوي آزاد تصريح کرد: وجود پالايشگاه در دل شهر ايجاب مي کند که با ديد ديگري به مسائل پرداخته شود به همين دليل از صداقت همکاران پالايشگاهي که بسيار شفاف و صادقانه پذيراي مسائل و مشکلات موجود هستند،  قدرداني مي کنم، ما چالشهاي مختلفي را داريم و بايستي براي آنها برنامه ريزي کنيم تا به پيشرفت در کار برسيم.

وي يادآور شد: در بحث آلودگي هوا توسط فلرها به طور هفتگي و يا ماهانه مواردي از سوي خبرنگاران پيگيري و اعلام مي شود که وجود اين حساسيت بسيار خوب است و قدردان توجه همگان در اين موضوع هستم زيرا در صورت بي توجهي امکان انجام کار مطلوب وجود ندارد، مطمئن باشيد که به طور حتم براي هر يک از مواردي که آلايندگي ايجاد مي کنند، برنامه ريزي مي شود.

ورود دادستان

رئيس اداره حفاظت محيط زيست آبادان گفت: از سوي ديگر دادستان شهر نيز با برقراري جلسات مکرر با فرماندار و مسئولان پالايشگاه  موضوع بستن واحد گوگردسازي در صورت رفع نشدن نشتي آن را اعلام کرد که البته به طور همزمان اقدامات پيگيرانه در جهت يافتن علل و عوامل منبع آلودگي انجام شد.

موسوي آزاد با اشاره به واحد گوگرد سازي پالايشگاه که در سال 93 به دليل عدم اتمام کار واحد جديد آن همچنان براي شهروندان آباداني دردسر ساز بود، افزود: با کنار رفتن واحد قديمي گوگردسازي و جايگزيني واحد جديد اين موضوع در شهر ختم به خير شد و آرامش به شهر بازگشت، پيشنهاد مي شود چنانچه امکان رفع مشکلات به لحاظ اعتباري و پيگيري در سطح شهرستان  امکان پذير نيست آن را از سطح کشور دنبال و حل کنيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص فرآيند تغييرات وضعيت آلودگي هوا از سال 92 تا 95، اظهار کرد: به منظور بررسي آلودگي هواي پالايشگاه در حوزه آلودگي هواي محيطي، ما هشت نقطه را به طور تصادفي در سطح شهرو در اطراف پالايشگاه، مجاور خيابانها و اماکن مسکوني تعيين کرديم که براي آن آزمايشگاه هاي معتمدي که طرف حساب سازمان محيط زيست هستند، به صورت هر سه ماه يکبار (طبق قانون) در اين 8 نقطه، حضور پيدا مي کنند و به انجام ارزيابي هاي لازم مي پردازند.

موسوي آزاد تصريح کرد: همچنين در موضوع هواي پاک به طور مشخص شده اي پنج شاخص منوکسيد کربن، دي اکسيد گوگرد، دي اکسيد ازت، ازن و گرد و غباردر هشت نقطه ياد شده اندازه گيري مي شود.

رئيس اداره حفاظت محيط زيست در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه شاخص گوگرد يکي از شاخصهاي مهم آلودگي پالايشگاه ها است، گفت: مبحث آلودگي در کلان شهرها و شهرهايي که هواي محبوسي دارند در فصل سرما تشديد مي شود که ما اين هواي محبوس را در آبادان نداريم اما قدري بابت سنگين شدن هوا و جوي که در زمستان وجود دارد( صبحها در نزديکي سطح زمين دماي هوا سردتر و سنگين تر است) چرخش گاز صورت نمي گيرد و به مرور و در طول روز که هوا گرمتر مي شود پخش آلودگي در سطح شهر اتفاق مي افتد، در زمستان ما آلودگي هوا را تشديد شده مي بينيم. 

موسوي آزاد افزود: پالايشگاه داراي 55 دودکش است که 34 دودکش آن به طور دائم در سرويس هستند و در اکثر مابقي اين دودکش ها فرآيند واحدي وجود ندارد همچون واحد کت کراکر قديمي که تعطيل شد و يا اس.آر.پي که در مدار قرار ندارد، در چند دودکش ديگر نيز نقاط نمونه برداري خاص نداريم و با  نقاط نمونه برداري واحد اچ.اس.اي پالايشگاه يکي است.

وي ضمن متفاوت خواندن استانداردهاي هواي پاک با استانداردهاي دودکشها، از سه شاخص اکسيدهاي ازت، دي اکسيد گوگرد و منوکسيد کربن به عنوان ملاکهاي ارزيابي استاندادرسازي هواي پاک نام برد و اظهار کرد: ارتباط مستقيم دودکش ها با فرآيند آن واحدها و سوخت مصرفي از دلايل افزايش ميزان آلودگي از طريق دودکش ها به شمار مي رود ضمن آنکه برخي ديگر از دودکش ها همچون بويلرها واحدهاي احتراقي هستند و ماهيت فرآيندي ندارند.

موسوي آزاد تصريح کرد: خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده در سطح پالايشگاه ديگر آن عمده آلودگي که در شهر مردم با آن مواجه بودند را شاهد نيستيم و اميد مي رود در ادامه راه نيز با همت عالي کارکنان پالايشگاه وضعيت اين شرکت را بيش از پيش بهبهود ببخشيم. 

وي يادآور شد: تلاش خواهيم کرد تا در زمينه آلودگيهاي اضطراري که جزئي از صنايع است نيز با همراهي مسئولان شرکت پالايش نفت آبادان در اسرع وقت آنها را رفع کنيم.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/4847/فلرهاي-پالايشگاه-آبادان-هنوز-هم-عامل-آلودگي-است
بستن   چاپ