پیام خوزستان
بحرنی مقدم با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد:اشتغال، معیشت مردم و تنظیم بازار اولویت اول فرمانداری ها باشد
دوشنبه 25 تیر 1397 - 7:26:41 AM
استانداری
پیام خوزستان -

  بحرنی مقدم با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد:اشتغال، معیشت مردم و تنظیم بازار اولویت اول فرمانداری ها باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان، در جلسه با فرمانداران سراسر استان به مبحث بهبود فضای کسب و کار در استان پرداخت   و با بیان این که دشمن با تمام قوا یک جنگ اقتصادی علنی علیه کشور آغاز کرده گفت: شرایط فعلی کشور اقتضا می کند که بحث اشتغال،   معیشت مردم و تنظیم بازار اولویت اول و ممتاز فرمانداری ها باشد .
سید علی بحرینی مقدم در این نشست عنوان کرد: فضای کشور و نوع تقابل دشمن با برنامه های توسعه ای کشور متفاوت شده، زمانی جنگ نظامی داشت، زمانی جنگ فرهنگی و امروز با تمام قوا در میدان جنگ اقتصادی باکشور قرار گرفته است .
بحرینی مقدم با بیان این که این جنگ، یک جنگ عیان شده است، گفت: زمانی امریکا در پشت پرده تصمیماتی می گرفت و در خصوص تولیدات و قیمت نفت   و مبادلات تجاری ایران با کشورهای مختلف شیطنت هایی داشت. در حال حاضر دشمنان ایران اسلامی به خصوص امریکا، عربستان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس علنی وارد میدان شدند که متناسب با این جنگ ، دولت بایستی خود را تجهیز کند، منابع و تمام توانمندی ها و توان مدیریتی اش را برای مواجهه با این شرایط باید ساماندهی کند که خوشبختانه شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، علیرغم همه فشارهایی که بوده اما شرایط اقتصادی خوبی است .
وی افزود: در تمام شاخص های کلان اقتصادی مثل نرخ تورم، رشد اقتصادی و تحقق درآمدهای سه ماهه   اول سال، شرایط خوبی داریم و همان طور که اعلام شده رشد اقتصادی با این همه مسائل و مشکلات، 3 و 8 دهم نرخ تورم 9 و 8 دهم، نرخ بیکاری متوسط 12 و در خصوص سایر حوزه ها، رشدی که در بهود فضای کسب و کار و تسهیل فضای کسب و کار داشتیم نشان می دهد که جهت گیری دولت جهت گیری درستی بوده است .
بحرینی مقدم با اشاره به چالش هایی که در کشور به وجود آمد، اظهار کرد: تغییرات   سیاستی برای مواجهه با این دشمنی ها و برنامه هایی که دشمن برای ایجاد مشکل در کشور به خصوص در حوزه اقتصادی داشته ، در حوزه نوسانات نرخ ارز اتفاقاتی را به وجود آورد که به مرور این اتفاقات در حال کمرنگ شدن است. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هم اعلام   کردند درآمدهای سه ماهه اول سال قابل توجه بوده، تخصیص ها در سال گذشته روی 40 درصد بسته شد اما سه ماهه اول امسال تخصیص 80 درصد داشتیم ، به همین دلیل بیشتر این اتفاقات بار روانی و موج روانی منفی است که دشمن مد نظر دارد و قاعدتا ما به عنوان دولتمردان بایستی مسلط بر امور و اطلاعات و ارقام باشیم تا بتوانیم این توطئه را با کمک هم خنثی کنیم .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان ادامه داد: در سطح کلان و ملی، شرایط خیلی دنباله دار در حال تغییر هستند ، چون تنوع تصمیمات زیاد است اما تصمیمات کلی در سطح ملی گرفته می شود، یک سری تصمیمات، نظارت ها و پایش ها در سطح استان و در سطح شهرستان ها بایستی لحاظ بشود که انتظار این است اولویت اول با توجه به این شرایط در فرمانداری ها وشهرستان ها با توجه به اقتضاء شرایط بحث اشتغال و معیشت مردم و تنظیم بازار اولویت اول و ممتاز فرمانداری ها باشد .
بحرینی مقدم با بیان این که در انتصابات باید تغییر نگرش داشته باشیم، اظهار کرد: اگر یک فرماندار جابه جا می شود، باید ببینیم فرماندار قبلی چه خروجی را به فرماندار جدید تحویل می دهد، چه نرخ بیکاری، چه مشارکت اقتصادی، یا چه میزان کارخانجات غیر فعال را تحویل می دهد؟ این موارد باید در نظر گرفته شود. باید ادبیات و شاخص های ما برای تغییر و تحول متناسب با شرایط روز تغییر کند .
وی عنوان کرد: در بعضی از شهرستان ها، فرمانداران فعال و پیگیری داریم که در   مسائل اقتصادی روزانه   کار را پیگیری می کنند و بر پروژه های سرمایه گذاری در حوزه خود مسلط هستند. می دانند در حال حاضر در بخش خصوصی کدام مجموعه دنبال تسهیلات است؟ چه مجموعه ای زیر ظرفیت اسمی خود کار می کند؟ چه مجموعه ای تولیدات صادرات محور دارد؟ انتظار هم جز این نیست   لذا اگر مسائل اقتصادی مورد اهمیت باشد، باید نحوه پیگیری   موضوعات در حوزه اقتصادی ، ادبیات و شاخص ها متفاوت باشد، برای این موضوع مهم باید با همکاری معاونت سیاسی- اجتماعی فرمت هایی تهیه شود و تغییر و تحول به این سمت و سو برود و در ارزیابی عملکرد فرمانداری ها هم شاخص های اقتصادی باید وزین تر و پررنگ تر باشد که با انگیزه بیشتری در خصوص مسائل اقتصادی و اشتغال که ابر چالش کشور است، تلاش بیشتری کنند .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع در بخش دیگر سخنان خود، گزارشی از وضعیت اشتغال در استان ارائه کرد .
بحرینی مقدم به اجرای طرح های بزرگ در حوزه اشتغال و منابع تخصیص یافته به آن اشاره کرد و گفت: جلسات متعددی در 27 شهرستان برگزار شد، موانع، مسائل و مشکلات با حضور استاندار و مسئولان استانی بررسی شد و مصوباتی انجام شد که در حال پیگیری است، انتظار این است که فرمانداران و کمیته فنی اشتغال شهرستان ها بر طرح ها ، آیین نامه ها و قوانین مربوطه مسلط باشند .
وی به مدت زمان اندک باقی مانده طرح که رئیس جمهور پایان تیرماه را مقرر کرده و اصرار به انجام آن دارد، اشاره کرد و گفت: انجام طرح تا پایان تیرماه محقق نمی شود لذا پیش بینی ها این است که نهایتا تا پایان شهریور ماه بتوان این طرح را نهایی و بتوانیم کل منابع را جذب کنیم .
این مقام اقتصادی استان در تشریح طرح اشتغال روستایی و عشایری که طبق گزارش سامانه کارا سهم شهرستان ها مشخص می شود، گفت:تعداد طرح های مصوب شده و ارسال شده به بانک ها   و تعداد پرداخت شده ها به تفکیک شهرستانی مشخص شده است. به طور مثال هندیجان با سهم شهرستانی 27 میلیارد ریال، تعداد 60 طرح مصوب داشته ، مبلغ طرح 182 میلیارد ریال ، 677 درصد بیش از سهم خود تعداد طرح و مصوباتش بوده که از این میان تعداد طرح مصوب پرداخت شده 17 طرح به مبلغ 40 میلیارد ریال بوده و اشتغال 119 نفر و درصد پرداخت از مصوب هم 27 درصد بوده، سایر شهرستان ها نیز به همین سبک آنالیز شده که پایین ترین عدد متعلق به شهرستان هویزه است، علیرغم این که هم نرخ بیکاری بالاست و هم دغدغه مسئولان استانی در خصوص هویزه نسبت به سایر شهرستان ها بسیار بالاست، می طلبد که در مدت زمان باقی مانده تا اجرای طرح، مسئولان این شهرستان تلاش بیشتری داشته باشند، در غیر این صورت ناچاریم به دلیل اینکه از خروج این منابع از استان جلوگیری کنیم ، منابع را به صورت شناور به شهرستان های دیگر اختصاص دهیم .
بحرینی مقدم ادامه داد: این منابع 6 درصدی، یارانه ای است که دولت آن را پرداخت می کند و ارزان قیمت است، 1 و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با خواست مقام معظم رهبری تخصیص پیدا کرده که در مناطق محروم و مناطق مرزی، نرخ آن تا 4 درصد هم می رسد و چون در شهرستان هویزه، بعضی از روستاها مناطق مرزی محسوب می شود و این نرخ، نرخ 4 درصد محاسبه می شود. از طرفی هم چون 26رسته در این طرح گنجانده شده لذا دستگاه های اجرایی مثل جهاد کشاورزی، صنعت معدن تجارت، میراث فرهنگی ، ورزش و جوانان، IT ، فرهنگ و. هنر، سهم بخشی دارند و این منابع قابل تخصیص است. باید با تلاش بیشتری در این حوزه   پیگیری صورت گیرد .
وی افزود: شهرستان هندیجان 677 درصد،   گتوند 358 درصد و مسجد سلیمان   322 درصد بیشترین   درصد طرحهای مصوب نسبت به سهم شهرستان خود را دارند، شهرستانهای شادگان 50 درصد، هفتکل 42 درصد و هویزه 15 درصد کمترین درصد طرح های مصوب از سهم شهرستان ها را دارند. همچنین شهرستان های باغملک با 41/9 ، هندیجان با 33 و اندیمشک با 16/6 دهم بیشترین درصد پرداختی را نسبت به طرح های مصوب ارسالی به بانک ها دارند، شادگان و باوی بدون پرداخت و شهرستان های کارون با یک دهم درصد سه شهرستان آخر از لحاظ پرداخت هستند .
این مقام اقتصادی در استان تاکید کرد: در شهرستان ها مدیرکل های مربوطه دعوت   شوند، در جلسه کمیته فنی شهرستان، مدیر کل ها باید پاسخگو باشند، فرمانداران باید از ادارات شهرستان ها مطالبه گری کنند، سهم بخشی را هم اداراتی مثل جهاد کشاورزی، سازمان صنعت معدن و تجارت استان باید پاسخگو باشند که چرا در شهرستان، ادارات مربوطه نتوانستند در سهم بخشی خوب عمل کنند؟ انتظار این است که سرپرستان امور شعب بانک ها را دعوت کنید، روسای امور شعب با معاونین اعتباری   در سطح شهرستان و با متقاضیان طرح ها مواجه شوند .
ایراداتی هم در کار وجود دارد که باید با دقت نظر بیشتری پرونده متقاضیان مورد بررسی قرار بگیرد، به طور مثال "باید الزاما کالای داخلی تهیه کنید! این با قانون منافات داردو به لحاظ توجیهی در طرح کیفی جایگاه ندارد یا در برخی شهرستان‌ها   "متقاضیان باید پیش فاکتور مقایسه‌ای بیاورند و پیش فاکتورهای دریافتی مورد تایید نیست   باید یک پیش فاکتور دیگر برای قیاس هم ضمیمه پرونده کنند!" پیش فاکتور صرفا برای کشف قیمت است، برای متقاضی هزینه دارد و تاکید بر این است که با توجه به ابلاغ این موارد، از دستگاه‌های اجرایی تخصصی کار را مطالبه کنید، دستگاه اجرایی تخصصی مثل سازمان صنعت معدن تجارت اعلام کند پیش فاکتور مورد تایید است   تا هزینه‌ای به متقاضی تحمیل نشود این موضوع بخشنامه شد و تغییراتی هم ایجاد شد .
بحرینی مقدم عنوان کرد: ضرورت ندارد که پرونده طرح های تا سقف 250 میلیون تومان را به استان ارسال کنید، در کمیته فنی شهرستان بررسی و مستقیماً به بانک ارسال کنید. بخش عمده ای از طرح هنوز در کارتابل دستگاه‌های شهرستان ای مانده و تعیین تکلیف نشده، باید پیگیری شود .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در خصوص وضعیت طرح‌های اشتغال فراگیر گفت: با توجه به اینکه نرخ اشتغال فراگیر نسبت به نرخ اشتغال روستایی بالاتر است، 2 تا 7 درصد یارانه متناسب با محرومیت منطقه و نرخ بیکاری منطقه و شاخص های دیگر به آن تعلق می گیرد، کلاً در این حوزه متقاضی کمتری داشتیم.
وی افزود: تصمیم گیری برای طرح هایی تا سقف 6 میلیارد تومان در اختیار استان است اما طرح های بزرگ و ملی بالای 6 میلیارد تومان است که توجیه دارد و در حال حاضر بیش از 33 طرح ملی داریم که به کارگروه ملی ارسال شدهو بیش از40 یا 50 میلیارد تومان در حوزه گردشگری، هتلداری و رستوران متقاضی درخواست داشته، لذا در طرح اشتغال فراگیر توصیه این است که به سراغ طرح های بزرگ مقیاس یا صنایع موفقی که در شهرستانها داریم برویم و از آن ها دعوت کنیم، تشویق و ترغیب کنیم تا از طرح اشتغال فراگیر استفاده کنند .
بحرینی مقدم ادامه داد: بیش از 30 درصد از 12 هزار میلیارد تومانی که در طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری است به صورت متمرکز در اختیار کارگروه ملی برای طرح های بالای 6 میلیارد تومان و شناور است، متاسفانه اخبار غیر موثق این است که بعضی از استان ها سهمیه طرح اشتغال روستایی خود را کامل جذب کرده و درخواست منابع جدید از آن 30 درصد را داشتند که در اختیار کارگروه ملی است لذا ضرورت اینکه در مدت زمان اندک باقیمانده باید تلاش بیشتری داشته باشیم و انتظار هم این است که روزانه این موارد رصد شود شاید این فرصت با شرایطی که کشور دارد تکرار شدنی نباشد. از این فرصت طلایی نهایت استفاده را برای حل معضل بیکاری در استان داشته باشیم .
وی گفت: وضعیت اشتغال فراگیر شهرستان های دزفول، اهواز و خرمشهر بیشترین مبلغ مصوب را دارند که به دلیل طرح‌های بزرگ مقیاسی است که در شهرستان ها دنبال کردند، شهرستان‌های باوی و اندیکا کمترین مبلغ مصوب را دارند و این طبیعی است ، شهرستان حمیدیه   هم طبق انتظار طرح مصوبی در رشته‌های فراگیر ندارد اما باید هم روی صنایع بزرگ که فرهنگ کارآفرینی دارند توجه بیشتر شود و هم صاحبان بنگاه های اقتصادی موفق باید از این منابع استفاده کنند. شهرستان‌های شوشتر، شوش، اهواز، بهبهان، خرمشهر، ایذه، باوی و هویزه پرداخت داشتند و پرداخت مابقی شهرستان ها صفر بوده! از همه مسئولان و فرمانداران شهرستان ها انتظار مطالبه‌گری داریم، باید سرپرستان امور شعب، متقاضیان طرح و دستگاه‌های اجرایی که در شهرستان حضور دارند را دعوت کنند تا پاسخ دهند قطعاً در دوره دوم سفرهایی که استاندار دستور داده عملکرد شهرستان ها در   مقوله اشتغالزایی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان در خصوص طرح های منتظر بررسی هم گفت: خیلی از طرح‌ها در شهرستانها مانده و رسوب کرده، در رسیدگی به طرح های تا سقف 250 میلیون تومان تسریع ایجاد شود   و مستقیماً به بانک ارجاع داده شود پیش بینی این است که بخش عمده ای از طرح های رسوب شده زیر سقف 250 میلیون تومان است و با رسیدگی به آن ها از آمار طرح های منتظر بررسی کم می شود اما در طرح های بالای 250 میلیون تومان باید طرح ها تعیین تکلیف   شو، بانک ها و موسسات مالی طبق قانون یک ماه فرصت دارند پاسخ متقاضی را بدهند، بیش از این نمی توانند وقت تلف کنند و عملا متقاضی را از پیگیری منصرف کنند، در همین مدت هم خصوصاً در طرح‌های بزرگ با این وضعی که ایجاد شد و این اتلاف وقت صورت گرفته ، متاسفانه نوسان قیمت ارز باعث خروج بسیاری از این طرح های توجیهی متقاضیان از لیست شد و عملا این وقت کشی به طرح‌های متقاضیان در دست بررسی استان آسیب زد، لذا سرعت عمل در رسیدگی و برگزاری جلسات متعدد در سطح شهرستان‌ها مورد تاکید و مورد انتظار است، ظرف مدت یک هفته تا 10 روز در کمیته فنی شهرستان ها تعیین تکلیف ‌شود.
بحرینی مقدم با اشاره به موارد قانونی طرح ها گفت: نکته حائز اهمیت این است که صراحتاً در قانون آمده که در شهرستان‌ها، چک برگشتی و بدهی غیر جاری مشخص شود چرا که یکی از دلایل سر در گمی کمیته فنی شهرستان ها و بانک های استان همین بود و مقصر هم ما بودیم که این پرونده ها را فیلتر نکردیم .
وی با یادآوری جلسه ی اول کمیته فنی استان گفت: در آن جلسه بر این موضوع تاکید شد و نمایندگان شهرستان‌ها عنوان می‌کردند که دبیرخانه ادارات کار شهرستان ها استعلام گرفتند که هیچکدام از پرونده‌های ارسالی و طرح‌های مصوب بدهی بانکی و چک برگشتی ندارند اما بیش از 30 درصد طرح‌های مصوب که به بانک ارجاع داده شده، بدهی بانکی و چک برگشتی غیرجاری داشتند این عدد سنگین است .
این مقام مسئول تاکید کرد: در کمیته فنی شهرستان ها به این مباحث حساسیت داشته باشند و با دبیر کمیته برخورد شود چرا که یک ظرفیت کارشناسی استان را به بازی گرفته ، اگر استعلامی انجام شده که چک برگشتی داشته، با چه قانونی مجدداً به عنوان مصوبه به استان فرستاده شده و کلی وقت مسئولان استانی راگرفته است؟ لذا طرح هایی که چک برگشتی و بدهی غیر جاری دارند رسیدگی نشود و به کارتابل متقاضیان عودت داده شوند   و طرح هایی که در چهارچوب هستند، منابع دارند و چک برگشتی ندارند هم سریعتر اقدام شود .
وی با بیان این که در مجموع 4 هزار و 233 طرح هنوز در کارتابل دستگاه‌های اجرایی شهرستان ها موجود است ، گفت: این عدد یعنی بیش از 37 هزار میلیارد ریال منابع هنوز بلا استفاده مانده است اینها تعیین تکلیف نمی شود مگر اینکه کمیته فنی شهرستان ها جلسات متعددی را   فعال کند و رسیدگی شود .
بحرینی مقدم در خصوص طرح های منتظر بررسی شهرستان ها گفت: دزفول یک هزار 724 طرح، باغملک 433 طرح، دشت آزادگان 355 طرح بیشترین تعداد طرح‌های در انتظار بررسی را داشتند، شهرستانهای هفتکل 3 طرح، شادگان 3   طرح و کارون 4 طرح کمترین   طرح های در انتظار بررسی را دارند .
وی در بخش دیگر سخنان خود به طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کارکه از سوی رئیس جمهور   بر اجرای آن تاکید شده اشاره کرد و با بیان این که این طرح از سوی رییس دولت بیش از طرح اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی اهمیت دارد، گفت: دکتر روحانی هم مکاتبات طرح را انجام دادند   و هم در جلسات متعدد که با حضور استانداران و وزرا و جلسات ملی برگزار می‌شود بر انجام این طرح تاکید دارند .
بحرنی مقدم افزود: ساختار بازار کار ما با مهارت هایی که فارغ التحصیلان دانشگاهی دارند   و مهارت هایی که جویندگان کار در بازار کار دارند بسیار متفاوت است، لذا در اجرای این طرح بسیار ساده باید از صنایع، صنف و بنگاه های اقتصادی که در سطح شهرستان هستند ، دعوت شود تا با استفاده از قدرت اجرایی آن ها را مجاب و مکلف کنید،   برای آنها سهمیه تعیین کنید تا تعدادی از افراد را متناسب با ظرفیتی که در آن بنگاه اقتصادی است ثبت نام کنند. سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آن ها را تایید می‌کند ، در این زمینه اطلاع رسانی لازم انجام شود. در نهایت قراردادی بسته می‌شود و در طول دوره آموزش که از 80 ساعت تا یک سال است   دولت، بیمه مسئولیت مدنی این متقاضیان و کارگاه را تقبل کرده است .
این مقام اقتصادی استان در خصوص شهرستان هایی که به اجرای طرح پرداختند گفت: شهرستان شوش تعهد و سهمیه اش 870 نفر بوده که عملکرد آن 63 نفر انجام شده و قابل تقدیر است،   مسجدسلیمان 90 نفر بوده که 66 نفر آن انجام شده اما شهرستان هایی در این حوزه بسیار کمرنگ ورود کردند و تقریباً عملکردشان صفر بوده است .
وی تأکید کرد: یکی از معیارهایی که در دور دوم سفر به شهرستانها، فرمانداران مورد ارزیابی قرار می گیرند، انجام این طرح است   که به عنوان یک اولویت مهم و مأموریت اصلی مورد تاکید است .
در پایان فراگیری این دوره، به مهارت آموزان گواهینامه ارائه   داده می شود. این طرح هم نگرش مهارت آموزی و هم روند پیگیری برای اشتغال را تسهیل می کند. شهرستانهای شوش 90 درصد، مسجدسلیمان 73 درصد، هویزه 67 درصد بیشترین درصد عملکرد را دارند و شهرستان های دزفول، اندیکا، شوشتر، گتوند، رامشیر، باوی و کارون عملکردی نداشتند و این اصلا قابل قبول نیست، استان خوزستان دومین جی دی پی را در سطح کشور دارد، همچنین کارگاه‌های فعال در بخش خصوصی بیش از 28 هزار میلیارد تومان و 6 و 6 دهم میلیارد دلار در اقصی نقاط استان فعال هستند، 2 هزار و 200   نفر سهمیه استان بوده که محقق نشده است   اما استان اصفهان سه هزار نفر سهمیه داشته که بیش از 8 هزار   نفر عملکرد داشتند و منابع بیشتری هم درخواست کردند . لذا در این موضوع خصوصاً شهرستان هایی که نرخ بیکاری بالاست و نرخ بیکارانی که دارای مهارت نیستند هم بالاست این موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه مناتبع استانداری خوزستان تاکید کرد: تعداد صورتجلسات این طرح، کارگروه اشتغال، مصوبات و درصد تحقق مصوبات را جزو معیارهای ارزیابی فرمانداران در نظر می گیریم، سامانه کارا ابتدا و انتهای مرجع گرفتن گزارش است، از دبیر کمیته فنی شهرستان (اداره کار) بخواهید روزانه عملکرد شهرستان را ارائه دهد که چه تعداد طرح وارد شده؟ چه تعداد مصوب شده ؟چه تعداد به بانک ارجاع داده شده و چه تعداد پرداخت شده ؟
 
 

 

بحرنی مقدم با تاکید بر بهبود فضای کسب و کار عنوان کرد:اشتغال، معیشت مردم و تنظیم بازار اولویت اول فرمانداری ها باشد

 
 


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/54844/بحرنی-مقدم-با-تاکید-بر-بهبود-فضای-کسب-و-کار-عنوان-کرد-اشتغال،-معیشت-مردم-و-تنظیم-بازار-اولویت-اول-فرمانداری-ها-باشد
بستن   چاپ