پیام خوزستان
رییس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان:
70 درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند
يکشنبه 21 مرداد 1397 - 21:53:08
پیام خوزستان - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان گفت: حدود 70 درصد فارغ‌التحصیلان ما شاغل هستند. که از این تعداد بین 15 تا 20 درصد در زمان ورود به دانشگاه شاغل بودند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، مسعود خداپناه در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار امروز (یکشنبه، 21 مردادماه) در دانشگاه علمی کاربردی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: خبرنگار چشم بینا و گوش شنوای جامعه است. خبرنگار طلایه‌دار و پیش قراول و دیده‌بان جامعه است و می‌تواند افق روشن را برای جامعه ترسیم کند.
وی افزود: دانشگاه یک مجموعه فرهنگی آموزشی است. یکی از کارهای مهمی که رسانه‌ها انجام می‌دهند، مسأله آموزش است. ممکن است مسئولی بخواهد از حق مردم شهر یا روستا یا پرسنل خود دفاع کند که برای این کار باید آموزش ببیند. این آموزش می‌تواند از طریق خبرنگاران انجام شود. یکی از مشکلات ما این است که کسانی که می‌خواهند از حق استان دفاع کنند، گاهی نمی‌توانند این کار را به درستی انجام دهند و دچار احساسات می‌شوند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان گفت: مسأله آموزش در بحث رسانه بسیار مهم است و این یکی از نقاط نزدیکی دانشگاه با خبر است. شاید خبرنگاری که محتوای رسانه را تأمین می‌کند، بیشترین تأثیر آموزشی را در استان داشته باشد.
خداپناه با اشاره به برگزاری گردهمایی مدیران مراکز علمی کاربردی سراسر کشور که سال گذشته در خوزستان برگزار شد، گفت: میزبانی مناسب ما موجب یک تبلیغ برای استان بود. این مسأله باید معرف ما باشد. گاهی در سخنرانی‌ها سیاه‌نمایی می‌کنیم و این سیاه‌نمایی مانع جذب اعتبارات می‌شود. نکات مثبت و توانمندی‌های استان و مردم به گونه‌ای است که دیگر استان‌ها باید نسبت به آن غبطه بخورند.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم این نگاه از دید جامعه خبرنگاری تقویت و ویژگی‌های خاص استان مطرح شود، باید از این توانایی‌ها استفاده کنیم. چرا که این مسائل موجب توسعه استان می‌شود. نقاط ضعف استان را کمتر باید بزرگنمایی کنیم و بیشتر نقاط مثبت استان را نشان دهیم.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان در خصوص موفقیت‌های این دانشگاه تصریح کرد: در حوزه ورزش، تیم دانشجویان دانشگاه امسال در مسابقات کشوری فوتبال دانشجویان دانشگاه‌های علمی کاربردی قهرمان کشور شد و هفت نفر از اعضای تیم ما به تیم ملی دعوت شدند.
خداپناه افزود: سال گذشته بیست و پنجمین سالگرد تأسیس دانشگاه علمی کاربردی بود. به همین مناسبت نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد و تمام استان‌ها در این نمایشگاه غرفه داشتند. در نهایت نیز 10 مرکز برتر، لوح تقدیر و جوایزی دریافت کردند. از این 10 مرکز، دو مرکز متعلق به خوزستان بود.
وی گفت: سال گذشته در میزان پذیرش دانشجو نسبت به تعداد مراکز، رتبه یک کشوری را کسب کردیم. به گونه‌ای که در مهرماه، هفت هزار دانشجو و در بهمن ماه، چهار هزار دانشجو جذب کردیم. باید به این نکته توجه کرد که حدود 70 درصد فارغ‌التحصیلان ما شاغل هستند. از این تعداد بین 15 تا 20 درصد در زمان ورود به دانشگاه شاغل بودند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان تصریح کرد: یک کلینیک اشتغال به منظور کمک به دانشجویان در دانشگاه ایجاد شده است. مدرسان کارآفرینی و دانش‌آموختگان دانشگاه که در حال حاضر شاغل هستند، در این مرکز تجارب خود را به فارغ‌التحصیلان منتقل می‌کنند. برای کیفیت‌بخشی به مراکز علمی کاربردی نیز سرفصل دروس را اصلاح کرده و محتوا، متناسب با نیاز روز تنظیم شده‌اند. همچنین مأموریت‌گرا شدن مراکز در دستور کار قرار گرفته است.
خداپناه افزود: پالایش مدرسان یکی دیگر از برنامه‌های ما است. از تمام مدرسان خواسته‌ایم مدارک خود را تکمیل کرده و توانمندی‌های خود را معرفی کنند. کسانی که می‌توانند خود را با دروس جدید و تکنولوژی جدید هماهنگ کنند، همکاری خود را با آن ها ادامه می‌دهیم، در غیر اینصورت کد مدرسی آن ها باطل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی، اواخر آبان‌ماه انجام می‌شد اما از سال گذشته پذیرش‌ها از اواخر مرداد انجام می‌شود. چرا که تا آبان ماه، دانشجویان در رشته‌هایی که متقاضی بودند، پذیرفته شدند. همچنین تلاش کرده‌ایم رشته‌هایی را در دانشگاه ایجاد کنیم که کاربردی بوده و در سایر دانشگا‌ه‌ها وجود ندارد. به طور مثال، دانشگاه علمی کاربردی مانند دانشگاه‌های دولتی، رشته‌ای ایجاد نمی‌کند و 20 سال در آن رشته دانشجو پذیرش کند. ممکن است با دو سال پذیرش نیاز بازار کار برطرف شود. در این صورت این رشته از رشته‌های ما حذف خواهد شد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان تصریح کرد: در مهرماه امسال در 232 کد رشته شامل 134 رشته کاردانی و 98 رشته کارشناسی، دانشجو پذیرش می‌شود. ظرفیت پذیرش ما نیز 15 هزار و 620 نفر اعلام شده است. هشت مرکز از 31 مرکز ما نیز به دلیل تصمیم شورای عالی اداری استخدامی کشور مبنی بر حذف مراکز آموزشی وابسته به دستگاه‌های دولتی در مهرماه پذیرش نخواهند داشت.
خداپناه ادامه داد: البته این هشت مرکز در شرف تغییر هستند تا وابستگی آن ها به دستگاه‌های دولتی برطرف شود. در غیر اینصورت رشته‌های تحصیلی این مراکز، به مراکز علمی کاربردی فعال که از نظر برنامه‌ریزی مشابه این مراکز باشند، منتقل می‌شوند. البته ترجیح ما حفظ مراکز است.
وی در خصوص ویژگی‌های دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد: در دانشگاه ما کمترین شهریه دانشجویی گرفته می‌شود. همچنین به کسانی که یک شرکت یا یک مرکز رشد یا مرکز کارآفرینی ایجاد کنند و فعالیت اقتصادی و تولیدی داشته باشند، 50 میلیون تومان وام دو درصد تخصیص داده می‌شود. همچنین اگر دانشجویان در مسابقات فرهنگی، ورزشی و ... مقام کسب کنند، از تخفیف شهریه برخوردار خواهند شد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان افزود: همچنین در هر ترم تحصیلی، دانشجو می‌تواند مبلغ 500 هزار تومان وام تحصیلی دریافت کند که بازپرداخت آن پس از فراغت از تحصیل خواهد بود. مدارک دانشگاه‌های علمی کاربردی نیز مُهر وزارت علوم را دارند و همه جا قابل ترجمه هستند.
خداپناه گفت: غیر از دوره‌های آکادمیک کاردانی و کارشناسی، دوره‌های پودمانی بسیار کوتاه مدت نیز در دانشگاه تعریف شده است که مدارک این دوره‌ها نیز قابل ترجمه هستند. در حال حاضر بین 600 تا 700 دوره پودمانی مختلف در علمی کاربردی وجود دارد. با برگزاری این دوره‌ها می‌توانیم به جامعه کمک کرده و موجب افزایش سطح مهارت در جامعه شویم.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/67552/70-درصد-فارغ‌التحصیلان-این-دانشگاه-شاغل-هستند
بستن   چاپ