پیام خوزستان
رئيس جمهور: سفر و حضور مسئولين بر سر پروژه‌ها در مناطق مختلف در تسهيل روند اجراي امور بسيار تأثيرگذار است
20 تير 1396 - 02:15:20 ب.ظ
استانداري خوزستان
خوزستان آنلاين - رئيس جمهور گفت سفر و حضور مسئولين بر سر پروژه‌هاي مختلف در مناطق مختلف در تسهيل روند اجراي امور بسيار تأثيرگذار است.

 رييس جمهور در جشنواره عمران و سلامت با تاکيد بر اينکه با حمايت مردم، هدايت رهبري و فداکاري کارگزاران دولت، مسير توسعه و سازندگي کشور را ادامه مي دهيم، گفت: هدف ما تقويت نظام، کشور و منافع ملي است و بايد همه در اين مسير ، دست به دست هم دهيم.
حجت الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني روز سه شنبه در اين جشنواره اولين برنامه دولت در حوزه سلامت را پيشگيري از بيماري دانست و اظهار داشت: عليرغم کاهش شديد درآمدهاي نفتي، اجراي طرح تحول سلامت از اولين و مهمترين برنامه هاي دولت يازدهم بود.
دکتر روحاني در اين مراسم که به منظور تشريح و تجليل از تلاشهاي خادمان اجراي طرح تحول نظام سلامت برگزار شد، گفت: در آغاز دولت يازدهم با وجود سختي ها و مشکلاتي که وضعيت پيچيده اقتصادي کشور پيش روي ما قرار داده بود و رکود تورمي، تحريم و وضع نامناسب محيط زيست آنها را تشديد کرده بود، اما توانستيم در 6 ماهه دوم سال 92 تقريبا براي رفع عمده مسائل مهم و اساسي کشور تصميم گيري هاي لازم را انجام دهيم.
رييس جمهور با اشاره به اينکه برخي از آن تصميمات به موقع اجرا شد و برخي با تاخير، افزود: اما در بين اين تصميمات مهم، موردي نبود که دولت يازدهم نتواند اجراي آن را از پيچ و خم مشکلات، با موفقيت عبور دهد.
دکتر روحاني اظهار داشت: اولين قدمي که در مسير حل مشکلات کشور لازم بود، حل و فصل مساله تحريم بود. ممکن است برخي ها در مقام شعار حرفهايي بزنند، ولي عاملي که حتي براي تامين تجهيزات پزشکي، داروها و مواد اوليه داروسازي کشور را با مشکل مواجه کرده بود، فشار تحريم خارجي بر کشور بود که بي رحمانه بر ملت ايران وضع شده بود.
رييس جمهور تصريح کرد: فشار تحريم برخلاف آنچه دنياي غرب ادعا مي کرد فشار بر دولت ايران نبود، بلکه بر مردم و زندگي مردم بود. وقتي نفت تحريم مي شود و درآمد کشور کاهش مي يابد، يعني بر همه خدمات دولت تاثير مي گذارد. درآمد دولت از محل فروش نفت و تحصيل ماليات است؛ وقتي درآمد نفت نباشد و رشد اقتصادي دچار اختلال شود، گرفتن ماليات هم مشکل خواهد بود.
دکتر روحاني خاطرنشان کرد:  اولين تصميم دولت يازدهم در رفع تنگناهاي اقتصادي ، شکستن تحريمهاي بي رحمانه بود. خيلي حرفها در اين مسير مطرح شد، اما من از همان ابتدا اطمينان داشتم که مي توانيم در اين مسير موفق شويم. ملت ايران با قدرت، وحدت و پشتيباني از ديپلماتها، نشان داد که در برابر نقشه قدرتهاي بزرگ جهاني پيروز است . البته به طور طبيعي هر وقت بخواهيم در امر مهمي پيروز شويم، نياز به حضور و موافقت مردم و هدايت و حمايت رهبري و فداکاري کارگزاران دولت داريم.
رييس جمهور ادامه داد: اگر قرار بود وزير امور خارجه در برابر فحاشي و شعارها، از ميدان خارج شود، برجام تحقق نمي يافت. بعضي ها در رسانه هايشان و در مناسبتهاي عمومي مثل راهپيمايي 22 بهمن به وزير امور خارجه توهين کردند، اما يک کارگزار نبايد با فحاشي، تخريب و شعارهاي عده اي از ميدان خارج شود.
دکتر روحاني با اشاره بخشي از بيانات حضرت امام (ره)، گفت: فحش دادن ها و اهانت کردن هاي يک عده محدود و معدود ، بخاطر تلاش و کوشش مثمر ثمر و تاثيرگذار براي کشور است. شما فکر مي کنيد اگر کسي بخواهد در کشور تحول ايجاد کند، آيا آمريکا و رژيم صهيونيستي و برخي کشورهاي معاند منطقه او را آزار نمي دهند و آزاد مي گذارند؟
رييس جمهور با بيان اينکه براي ما هدف، منافع ملي، نظام جمهوري اسلامي و مردم ايران هستند، گفت: ما در منطقه و خارج از منطقه دشمن داريم و بايد با هم حرکت کرده و دست به دست هم بدهيم. نبايد در برابر عده قليلي که متاسفانه به ناحق بلندگوهاي بزرگ در اختيار دارند، بترسيم. ما يک ملت بزرگ و ايثارگر هستيم که روي پاي خودمان ايستاده ايم و در سخت ترين شرايط اقتصادي حتي به ملتهاي منطقه نيز کمک کرده ايم؛ ما در سخت ترين شرايط اقتصادي به ملت عراق و سوريه کمک کرديم.
رييس جمهور اضافه کرد: وقتي مي گوييم کمک به ملت عراق، برخي فکر مي کنند، فقط کساني که با جانشان فداکاري مي کنند، کمک کرده اند. البته بايد قدردان اين فداکاري ها باشيم، اما توجه داشته باشيد که حقوق و سلاح همين افراد را چه کسي تامين مي کند؟ تمام سلاحي که عراق براي مبارزه با داعش نياز داشت و پول آن را چه کسي در شرايط تحريم تامين کرد؟ در مورد سوريه نيز همين طور. موشکي از خاک کشور شليک شده و مرکز تروريستها را هدف قرار داده است، اين درست است . آنهايي که اين موشک را پرتاپ کردند، تلاش و فداکاري نمودند اما چه کسي اين موشک را طراحي و ساخته است؟ سازنده موشک دولت است، وزارت دفاع اين موشک را ساخته‌، پولش را چه کسي تأمين کرده، بخش اقتصادي کشور آن را تأمين مي کند، همه  اينها بايد مورد توجه باشد.
دکتر روحاني اظهار داشت: کار عظيم و بزرگي در دولت يازدهم انجام شد. وزير دفاع هم اعلام کرد که حجم سلاحهاي راهبردي که در دولت يازدهم ساخته شد، به اندازه 80 درصد کل سلاحهاي راهبردي ساخته شده در دولتهاي ديگر بوده است.
رييس جمهور تصريح کرد: يکي ديگر از قدمهايي که دولت از همان روزهاي اول آغاز فعاليت، در دستور کار قرار داد، بحث ساماندهي نظام سلامت و درمان کشور بود. در اين عرصه البته از نظر دولت، موضوع پيشگيري بر درمان اولويت دارد و لذا قدم اول ما برنامه ريزي براي اين بود که چطور مردم بيمار نشوند و تعداد بيماران کاهش يابد.
دکتر روحاني خاطرنشان کرد: در برابر موضوع سلامت مردم، اين تنها وزارت بهداشت نيست که مسئوليت دارد و در زمينه هاي مختلف، موسسه استاندارد، وزارت صنعت، وزارت جهادکشاورزي و بخشهاي ديگر همه مسئول هستند.
رييس جمهور گفت: اگر دولت يازدهم براي درياچه اروميه قدمي بر نمي داشت، درياچه اروميه از بيش از يکسال پيش به طور کامل خشک شده بود. اگر روند دولت قبل ادامه مي يافت و در اين دولت 2 هزار ميليارد توماني که تاکنون هزينه شده است، هزينه نمي شد و دولت يازدهم مثل دولت دهم به اين مساله بي تفاوت بود، امروز درياچه اروميه بيش از يکسال بود که کاملا خشک شده بود.
دکتر روحاني اضافه کرد: اگر درياچه اروميه خشک مي شد، فقط اروميه يا فقط آذربايجان شرقي و غربي يا زنجان نبود که آسيب مي ديد، بلکه با هر باد و طوفاني در آن منطقه طوفان نمک به راه مي افتاد و تمام محصولات کشاورزي آن منطقه را از بين مي برد. زندگي 14 ميليون نفر از مردم به طور مستقيم تحت تاثير قرار مي گرفت و شاهد مهاجرت گسترده مردم بوديم.
رييس‌ جمهور افزود: دولت در کنار توجه ويژه به احياي درياچه اروميه، نسبت به رفع مشکلات ساير تالاب‌ها و درياچه‌هاي کشور از جمله درياچه هامون و هورالعظيم نيز توجه داشته و رفع مشکلات اين تالاب‌ها را با جديت دنبال مي‌کند، اما در عين حال از آنجايي که مشکل درياچه اروميه در حال تبديل شدن به يک فاجعه ملي بود، نسبت به احياء اين درياچه لازم بود که توجه ويژه‌اي صورت بگيرد.
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنان خود طرح تحول سلامت را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: يکي از تصميمات مهم دولت در زمستان سال 92، طرح تحول سلامت بود که از اوايل سال 93 عمليات اجرايي آن آغاز گرديد. اين طرح در شرايط تحريم و سختي شروع شد، به گونه‌اي که در سال 93 به يکباره با کاهش بي‌سابقه قيمت نفت مواجه شديم وهنوز هم اين مشکل ادامه دارد و نفت 120 دلاري به حدود يک سوم کاهش يافت و کشورهاي نفت خيز مانند عربستان هم دچار مشکل شدند.
رييس‌ جمهور خاطر نشان کرد: دولت در عين حال و با وجود تمامي اين مشکلات و بدون استفاده از صندوق توسعه ملي، توانست امور کشور از جمله اجراي طرح تحول سلامت را دنبال کند، دولت يازدهم با وجود کاهش قيمت نفت حدود 40 ميليارد دلار به صندوق توسعه ملي نيز واريز کرد که اين موضوع را مي‌توان از عجايب تاريخي کشور دانست چرا که اين صندوق ايجاد شده که در روزهاي سختي بتوان از منابع آن استفاده کرد، اما دولت در چنين روزهايي هم ناچار شد به آن صندوق پول واريز کند و اين پول بيش از پولي بود که دولت‌هاي قبلي به اين صندوق واريز کرده بودند. ضمن اينکه دولت در کنار اين اقدام توانست تورم را مهار کند و به رشد اقتصادي نيز دست يابد به گونه‌اي که رشد اقتصادي سال 95 رشد فوق‌العاده‌اي بود که بر اساس گزارش مرکز آمار 8.3 و مطابق آمار بانک ملي 12.5 درصد بوده است.
دکتر روحاني خاطر نشان کرد: بخش مهمي از بودجه جاري کشور به رفاه مردم، پرداخت حقوق و بازنشستگي و کمک به اقشار محروم جامعه هزينه مي‌شود و بخش آموزش، بهداشت و دفاع از بخش‌هاي پرهزينه دولت به حساب مي‌آيد.
رييس‌ جمهور با بيان اينکه در طرح تحول سلامت تنها وجود پول و اراده دولت اهميت ندارد، خاطر نشان کرد: پول و اراده دولت گام‌هاي اوليه اجراي اين طرح محسوب مي شوند اما موضوع اساسي و ضروري در اجراي اين طرح وجود نيروي متخصص و ماهر، پزشکان، پرستاران، مسئولين بيمارستان و روساي دانشگاه‌هاي پزشکي است. بدون ترديد تلاش نيروي انساني متخصص در اجراي اين طرح بسيار تعيين‌کننده مي‌باشد و اصولاً در اجراي طرح‌هاي مختلف وقتي موفقيت حاصل مي‌شود که نيروي انساني متخصص و حاذق در صحنه وجود داشته باشد.
دکتر روحاني گفت: وزير بهداشت جزو پرکارترين وزراي دولت يازدهم و جزو پرسفرترين وزرا به مناطق مختلف محروم کشور به منظور پيگيري طرح‌ها و رفع مشکلات آنها محسوب مي‌شود و اساساً مي‌توان گفت که سفر و حضور مسئولين بر سر پروژه‌هاي مختلف در مناطق مختلف کشور در تسهيل روند اجراي امور بسيار تأثيرگذار است.
رييس‌ جمهور با بيان اينکه از لحاظ زيرساختي و تجهيزات نيز تحول خوبي در بخش پزشکي کشور در دولت يازدهم انجام شده است، اظهار داشت: امروز به واسطه اقدامات زيربنايي انجام شده در حوزه پزشکي بيماري‌هاي سخت نيز در داخل کشور قابل درمان است و بيماران نيازي نمي‌بينند که براي درمان خود به کشورهاي غربي مراجعه کنند، ضمن اينکه ايران مرجعي براي درمان  بيماري‌هاي مختلف تبديل شده که بيماران ساير کشورها نيز به ايران سفر مي‌کنند، لذا وجود تهجيزات و اقدامات زيرساختي نيز در کنار کادر متخصص، حاذق و ماهر درماني مورد توجه دولت بوده است و در اين بخش تحول بسيار خوبي نيز بوجود آمده است.
دکتر روحاني افزود: زماني که وزير بهداشت رقم 21 هزار تخت بيمارستاني را مطرح کردند، بعضي ها در امکان پذير بودن آن تشکيک کرده و افزايش چنين رقمي را در يک دوره 4 ساله باور نداشتند، اما به فضل الهي اين امکان انجام شده و به گفته وزير بهداشت تا روزهاي آخر دولت يازدهم اين رقم به 25 هزار تخت نيز خواهد رسيد.
رييس‌ جمهور با تأکيد بر اينکه مسير طرح تحول سلامت با قوت ادامه خواهد يافت، افزود: امروز با تلاش دستگاه‌هاي مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازي و نيز خيرين، علما و استانداران پرتلاش در حوزه درماني به آمار بسيار قابل افتخاري در حوزه پزشکي نايل آمده‌ايم.
دکتر روحاني اظهار داشت: حوزه سلامت به عنوان يک اصل مهم براي دولت يازدهم مطرح بوده و به عنوان يک اصل مهم براي دولت دوازدهم نيز مطرح خواهد بود و از همه آنهايي که به دولت يازدهم در اين خصوص کمک کرده‌اند، مي‌خواهم که با آمادگي، اخلاص و انرژي بيشتر خودشان را براي خدمت در دولت دوازدهم آماده کنند.
وي  خدمت در حوزه سلامت و پزشکي را بسيار ارزشمند توصيف کرد و گفت: به نظرم اين تعبير بسيار مهمي است که امام علي(ع) پيامبر اسلام(ص) را به طبيب تشبيه کرده و مي‌فرمايد که پيغمبر طبيبي بود که نمي‌نشست که بيمار به او مراجعه  کند بلکه پيامبر به سراغ بيمار مي‌رفت، لذا اينکه پيامبر(ص) به يک پزشک حاذق و دلسوزي تشبيه مي‌شود نشان مي‌دهد که طبابت شغل بسيار بزرگ و مقدسي است.
رييس‌ جمهور در ادامه سخنان خود با تأکيد بر محدود بودن منابع دولت و کشور، اظهار داشت: بايد تلاش کرد در مديريت بخش درمان، کوتاه‌ترين و ارزان‌ترين راه براي درمان و پيشگيري از بيماري بکار گرفته شود به گونه‌اي که در حد ضرورت کمترين ارجاع به بخش‌هاي تشخيص بيماري، مصرف دارو و بستري شدن در بيمارستان‌ها صورت گيرد و بدون ترديد در اين زمينه متخصصين بايد راه‌حل‌هاي کارشناسي براي آن بيابند.
دکتر روحاني خاطر نشان کرد: بايد در حوزه طرح تحول سلامت از کمک خيرين و سازمان هاي مردم نهاد به خوبي استفاده شود.
رييس‌ جمهور با بيان اينکه بخش مهمي از سلامت به فرهنگ و سبک زندگي مردم مربوط مي‌شود، گفت: بايد اقدامات زيادي انجام شود تا شاهد جامعه‌اي سالم و پرنشاطي باشيم و اگر بعضي‌ها بگذارند، ان‌شاء الله مردم بتوانند در جامعه نشاط داشته باشند. البته به نظرم بايد يک کار فرهنگي هم براي اين دوستان انجام شود که نشاط چيز بدي نيست و بايد کاري کنيم تا مردم با نشاط و فعال بوده و به آينده خود و کشور اميدوار باشند.
دکتر روحاني افزود: ظاهراً بعضي‌ها جزو وظايف خود مي‌دانند که در روزنامه، رسانه و سايت‌هاي خود بذر يأس بپاشند در صورتي که چرا نبايد در کنار هم براي ساختن کشور، متحد و منسجم تلاش کنيم و چرا نبايد مردم نشاط داشته باشند و از لبخند مردم خوشحال نشويم. هميشه احتمال بروز مشکلات در آينده وجود دارد، اما ما بايد به آينده اميدوار باشيم و نبايد مردم را مأيوس کنيم.
رييس‌ جمهور گفت: اميد و نشاط مردم و سلامت جسم آنان مي‌تواند جامعه سالمي را تشکيل دهد که به واسطه آن بتوانيم به اهداف بلند خود برسيم.
دکتر روحاني تصريح کرد: شرايط امروز از ديروز بسيار بهتر است و گوش مردم بدهکار حرف‌هاي غيردقيق نيست. بي‌ترديد شرايط ايران امروز از ديروز بهتر است و فردا از امروز نيز بهتر خواهد بود.
رييس‌ جمهور گفت: طرح تحول سلامت زنده است و راه خود را ادامه مي‌دهد و دولت دوازدهم با کمک مردم اين راه را ادامه خواهد داد و جامعه پرنشاط و سالمي در ايران عزيز خواهيم داشت.



رئيس جمهور: سفر و حضور مسئولين بر سر پروژه‌ها در مناطق مختلف در تسهيل روند اجراي امور بسيار تأثيرگذار است





http://www.khozestan-online.ir/fa/News/6756/رئيس-جمهور--سفر-و-حضور-مسئولين-بر-سر-پروژه‌ها-در-مناطق-مختلف-در-تسهيل-روند-اجراي-امور-بسيار-تأثيرگذار-است
بستن   چاپ