پیام خوزستان
فاز نخست طرح توسعه مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان افتتاح شد
پنجشنبه 8 شهريور 1397 - 01:13:04
پیام خوزستان - فاز نخست طرح توسعه مرکز خدمات تخصصی پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان امروز (چهارشنبه) با حضور جمعی از مسئولان افتتاح شد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، سیدعلیرضا علوی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان در این آیین اظهار کرد: مرکز خدمات تخصصی پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان در سال 1363 با عنوان آزمایشگاه مستضعفین کار خود را آغاز کرد و هدف این مرکز در طول سال‌ها فعالیت، ارائه خدمات به قشر ضعیف جامعه بوده است. در 35 سال فعالیت این مرکز، روز به روز خدمات آن متنوع‌تر شد و علاوه بر خدمات آزمایشگاهی، خدمات درمانی نیز به همشهریان ارائه شد.

وی با بیان اینکه سالانه بیش از 400 هزار نفر از هم‌استانی‌ها از خدمات درمانی جهاد دانشگاهی خوزستان استفاده می‌کنند، افزود: نتیجه تلاش همکاران جهاد دانشگاهی در طول ادوار مختلف فعالیت موجب شده که هم‌استانی‌ها به مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان اعتماد کنند و امیدوارم ما نیز امانت‌دار خوبی باشیم و روز به روز به خدمات مرکز افزوده شود.
علوی در خصوص طرح توسعه مرکز خدمات تخصصی پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان تصریح کرد: بر اساس آمارهای رسمی در سال 1395، شاخص آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در استان خوزستان نسبت به مراجعان، 0.6 بود، این در حالی است که میانگین کشوری، 0.83 است. مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان نیز دارای مراجعان بسیار زیادی است و با توجه به فرسوده شدن ساختمان، امکان ارائه خدمات مطلوب به بیماران وجود نداشت. مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در سال 1396 تحقیقی در خصوص میزان رضایتمندی مراجعه‌کنندگان مرکز انجام داد و بر اساس نتیجه این تحقیق، 96 درصد مراجعه‌کنندگان، علت انتخاب مرکز را کیفیت بالای خدمات و تعرفه پایین عنوان کرده بودند، این در حالی است که بسیاری از مراجعه‌کنندگان از وضعیت فضای فیزیکی مرکز اظهار نارضایتی کرده بودند.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان خاطرنشان کرد: طرح توسعه مرکز از 12 بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شد و ساختمان مجاور مرکز با هدف توسعه فضای فیزیکی پذیرش، خریداری و ساخته شد و با بهره‌برداری از این ساختمان، ظرفیت ارائه خدمات در مرکز دو برابر می‌شود. طرح توسعه مرکز همزمان با ارائه خدمات به بیماران اجرا شد و در طول این مدت هیچ‌کدام از بخش‌های مرکز تعطیل نشد و جا دارد از تلاش همکاران در این زمینه تشکر کنم.
علوی تاکید کرد: فاز دوم طرح توسعه مرکز خدمات تخصصی پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان نیز زمستان سال جاری آغاز می‌شود.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحسن شفیعی، رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان نیز در این آیین اظهار کرد: در اوایل انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) تاکید می‌کردند که کارهایی که بخش‌های مختلف دولتی انجام می‌دهند، باید به مردم گفته شود و گفتن کارهای انجام شده، منافاتی با اخلاص ندارد، این در حالی است که امروز باید به بخشی از حوزه‌های مدیریتی بگوییم چرا کارهایی که نمی‌کنید را به مردم می‌گویید؟ و ای کاش آنچه را که نمی‌کنید، به مردم نگویید! ای کاش روزی اهمیت آغاز بهره‌برداری پروژه‌ها، بیشتر مورد توجه باشد تا کلنگ‌زنی‌های ناتمام و بی‌انتها.

وی افزود: چه در آنچه که دغدغه امام خمینی (ره) بود و چه در نقدی که بر عملکرد امروز است، در هر دوی اینها یک نقطه مشترک وجود دارد و آن مساله اعتماد عمومی است. اعتماد عمومی یک سرمایه اجتماعی است و مردم وقتی باور می‌کنند که به طور ملموس، ببینند. نصیحت به زهد از سوی روحانی ماشین پلاک‌اروندی‌ سوار، طبیعتا بین مردم خیلی مشتری نخواهد داشت. این‌که رسول خدا (ص) از رطب‌خوری در روز نهی کردند که خود در آن روز رطب نخورده بودند، یک آموزه تربیتی است.
شفیعی تصریح کرد: نقش جهاد دانشگاهی، ارائه این نسخه مطلوب است و آن روزی که مردم بیایند و خدمات مناسب و در شان خود را دریافت کنند، همین بهترین تبلیغ خواهد بود. جهاد دانشگاهی تاسیس شد برای ارائه این نسخه که در کار ملت ایران، نشد وجود ندارد. آنچه که به ما القا کردند که نمی‌شود و نمی‌توانید و امروز هم می‌گویند، نسخه هوشمندانه نظام سلطه است که به ما می‌گویند شما نمی‌توانید، یعنی نباید بتوانید. هرکجا نسخه جهادی به میدان آمد، آنجا نشان می‌دهد که می‌توانیم.
وی افزود: شهید بزرگوار جهاد دانشگاهی، دکتر سعید کاظمی آشتیانی از مصادیق "ما می‌توانیم" بود. شهید دکتر مجید شهریاری در مقطعی غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را به نتیجه رساند که اروپایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای با لبخند به تیم ایرانی می‌گفتند که دو سال طول می‌کشد که ما ببینیم زیر نظر ما می‌توانید اورانیوم غنی‌شده 20 درصد دریافت کنید یا نمی‌توانید. شهید شهریاری در یک سال این کار را به ثمر رساند. امروز باید فرهنگ "ما می‌توانیم" را دنبال کنیم، آن هم در برابر آنهایی که دارو و دستیابی به مقالات علمی را تحریم می‌کنند و مدعیان تمدن، علم را تحریم می‌کنند.
شفیعی گفت: به برکت ایمان و توان علمی فرزندان این مرز و بوم، خیلی کارها هست که می‌توانیم انجام بدهیم. به خانواده جهاد دانشگاهی نیز تبریک می‌گویم و انشاالله این مکان مانند گذشته، نقطه امید اقشار مستضعف باشد. بخشی از جامعه ما آنچه را که می‌خواهند، در هر موقعیت و شرایطی، امکان دسترسی دارند، بخشی که این امکان را ندارند، اساسی‌ترین بخشی هستند که باید به آنها خدمت کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر نوذر درستان، مشاور استاندار خوزستان در حوزه سلامت و معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز در این آیین اظهار کرد: مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان از سال 1363 کار خود را در اهواز آغاز کرد و از همان ابتدا یک مامن و محلی بود که به خانواده‌های کم‌بضاعت خدمات درمانی ارائه می‌کرد. به تدریج در طول سال‌های بعد خدمات خود را توسعه داد و رشد کرد. وجود دو کلمه جهاد و دانشگاه در عنوان این مرکز، معنای دیگری به فعالیت‌های آن داده است و بسیاری از پزشکان شهر در طول سال‌های گذشته، خدمات آزمایشگاهی را به این مرکز ارجاع داده‌اند.

وی افزود: ساختمان و تجهیزات، به هر صورت فراهم می‌شود، ولی آنچه مهم است، پرسنل و نیروی انسانی یک مرکز است و مجموعه پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان از پرسنل خدوم و متواضع برخوردار است که نقش مهمی در توسعه این مرکز داشته‌اند.
درستان با تاکید بر اینکه مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان همیشه مورد اعتماد مردم بوده است، تصریح کرد: آزمایشگاه جهاد دانشگاهی در کنار اینکه دارای صحت پاسخ است، از تعرفه مناسبی نیز برخوردار است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در سلامت، ادامه داد: مشارکت مردم در سلامت اهمیت بسیاری دارد و بسیاری از خیرین، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند در این بخش مشارکت کنند و از زمان جنگ تا کنون هر کجا مردم پای کار بوده‌اند، موفق بوده‌ایم. این در حالی است که اگر در مقوله‌ای مانند سلامت، مردم پای کار نباشند، اگر همه بودجه کشور را هم صرف کنیم، موفق نخواهیم بود.
وی با تاکید بر ضرورت اجتماعی کردن سلامت، ادامه داد: همه سازمان‌ها، مدیران و مردم باید دست به دست هم بدهند تا مساله سلامت را حل کنند. بخشی از این بار را جهاد دانشگاهی خوزستان در اهواز به دوش می‌کشد و این بسیار جای تشکر دارد. در بخش درمان، دولت وظیفه نظارتی دارد و باید نظارت صحیح و بدون رانت داشته باشد. در برخی شهرها، مانند دزفول و بهبهان، مردم پای کار آمده‌اند و تنها یک مرکز درمانی دولتی وجود دارد و بقیه مراکز، خصوصی هستند. سلامت، امنیت و آموزش از نیازهای اولیه یک جامعه است و این سه مقوله باید سرلوحه کار باشد.
به گزارش ایسنا، محمدجعفر فلسفی، رییس شورای اسلامی شهر اهواز نیز در این آیین گفت: پس از گذشت 40 سال از عمر انقلاب اسلامی، نقطه اصلی و پاشنه‌آشیل انقلاب، مباحث اقتصادی است و این مقوله، از چالش‌های بزرگ کشور است و ای کاش جهاد دانشگاهی، علاوه بر حوزه‌های علم و فناوری، به حوزه اقتصادی نیز ورود می‌کرد.

وی افزود: جهاد دانشگاهی در روزهای اولیه انقلاب اسلامی توسط تعدادی دانشجو و استاد و بر اساس هدف‌گذاری درستی که انجام شده بود، تشکیل شد و پیشرفت‌هایی که در طول 40 سال گذشته این نهاد انقلابی کسب کرده نشان از هدف‌گذاری درست و توانمندی موجود در مجموعه است، ولی باید توجه داشت که این نهاد باید رو به جلو حرکت کند و محدود نشود.
فلسفی تصریح کرد: مقوله سلامت، مساله جدی شهر اهواز است و اگر این بخش تامین باشد، شهر نیز پیشرفت می‌کند. شرایط اقتصادی کشور و مقوله مهاجرت از اهواز، مساله‌ای جدی است، ولی باید این شرایط را تغییر دهیم و نباید تسلیم این شرایط خطرناک شویم. اهواز دارای ظرفیت‌های بسیاری است و می‌توان با کمک آنها، مشکلات را مدیریت کرد.
رییس شورای اسلامی شهر اهواز خاطرنشان کرد: به عنوان مثال مقوله ورود فاضلاب به رودخانه کارون، مساله‌ای است که برای ما خوزستانی‌ها به هیچ وجه توجیه ندارد. مسایل زیست‌محیطی، به معضلی جدی برای ما تبدیل شده و علت این است که خوب مدیریت نشده است. اگر مدیران مسایل را جدی می‌گرفتند، به این نقطه نمی‌رسیدیم و احساس مسئولیت، مساله‌ای است که همه باید داشته باشند و باید از امثال شهید رجایی الگو بگیریم.
وی ادامه داد: پیشرفت‌های جهاد دانشگاهی را تبریک می‌گویم و ارائه خدمات به مردم شهر اهواز، بسیار ارزشمند است؛ مردم استان خوزستان نیازمند شادی بیشتری هستند و امیدوارم پرسنل مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان در کنار فشردگی کار، با روی گشاده با بیماران مواجه شوند و خدمات مطلوب به مردم استان ارائه دهند.
به گزارش ایسنا، فاز نخست طرح توسعه مرکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی خوزستان از سال 1396 آغاز و با افتتاح این طرح، 500 متر مربع به فضای مرکز افزوده شد. فاز دوم طرح توسعه این مرکز نیز زمستان سال جاری آغاز خواهد شد و در سال 1400 به بهره‌برداری می‌رسد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/70781/فاز-نخست-طرح-توسعه-مرکز-پزشکی-جهاد-دانشگاهی-خوزستان-افتتاح-شد
بستن   چاپ