پیام خوزستان
رقيق کننده سيال حفاري طراحي و توليد شد
دوشنبه 30 مرداد 1396 - 8:15:34 AM
خبرنگاران جوان
خوزستان انلاين- محمدرضا ساکبي، رئيس اداره مهندسي اجرايي مديريت سيالات شرکت در اين خصوص بيان کرد: توليد اين ماده در حالي محقق شد که نياز استفاده از آن در سيال حفاري کاملا مشهود بود.
وي اظهار داشت: طراحي و توليد اين ماده با بهره‌گيري از تجربيات و مطالعات ميداني توسط تعدادي از همکاران اين واحد و در تعامل با يک شرکت دانش بنيان داخلي صورت پذيرفت.
ساکبي تصريح کرد: کاربست اين ماده در سيال حفاري موجب کاهش دورريز سيال حفاري مي‌شود و افزون بر آن مزيت‌هايي از جمله کاهش هزينه‌هاي سيال، جلوگيري از ايجاد وقفه ناشي از توقف عمليات حفاري به دليل خرابي سيال و پيشگيري از آلودگي محيط زيست را بدنبال دارد.
رئيس اداره مهندسي اجرايي مديريت سيالات شرکت ملي حفاري با بيان اينکه دستيابي به سيالات حفاري جديد و کارآمد در دستور کار اين مديريت است، اذعان داشت: استفاده از اين ماده در چرخه عمليات حفاري نتايج چشمگيري در بر داشته و اين در شرايطي است که رقيق‌کننده‌هاي موجود در عمل پاسخگوي نياز اين صنعت نبوده است.
اين مقام مسئول گفت: همسو با اين موفقيت در عرصه نوآوري و ابداعات که مراحل ثبت آن به نام شرکت در دست اقدام است، طراحي و ساخت دو ماده ديگر تحت عنوان پايدارکننده‌هاي شيل و سيالات افزايش دهنده نرخ نفوذ مته در مراحل پايان کار است و تاکنون به نتايج مطلوبي دست يافته‌ايم.
وي در زمينه اهميت کاربرد سيال حفاري در عمليات حفر چاه‌هاي نفت و گاز اظهار کرد: سيال حفاري اهميت بسزايي در فرآيند عمليات حفاري دارد و مانند گردش خون در بدن انسان است و بدون آن تداوم عمليات حفاري امکان پذير نيست.
براساس اين گزارش بين 10 تا 15 درصد از مجموع هزينه‌هاي حفاري به صورت مستقيم و بيش از اين ميزان به صورت غير مستقيم به بخش سيالات حفاري اختصاص دارد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/7380/رقيق-کننده-سيال-حفاري-طراحي-و-توليد-شد
بستن   چاپ