پیام خوزستان
با حضور اساتید حوزه و دانشگاه؛
عوامل بازدارنده نشاط، خلاقیت و اعتماد در جامعه مورد بررسی قرار گرفت
چهارشنبه 21 شهريور 1397 - 18:36:25
پیام خوزستان - نشست هم‌اندیشی با موضوع "بررسی عوامل بازدارنده نشاط، خلاقیت و اعتماد در جامعه" با حضور سه کارشناس از اساتید حوزه و دانشگاه و با شرکت جمعی از نخبگان و علاقمندان به انقلاب و کشور در شهر اهواز برگزار شد.
به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان، دکتر کیومرث بشلیده، استاد تمام روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در این نشست اظهار کرد: در ابتدا باید بین شادی و هیجان تمایز قائل شد. شادکامی بسیار ارزشمند بوده و شادبودن نیاز به آموزش دارد که با راهکارهایی می توان به این هدف نزدیک شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود : 30 تا 50 درصد احساس شادکامی تحت عوامل ژنی است و عوامل محیطی، مشی فرهنگی جامعه و عزت نفس از شاخص های خیلی مهم و موثر در ایجاد نشاط و شادی است.
بشلیده در ادامه برخی از فضایل، تقدیر و تشکر کردن و احساس قدردانی داشتن را از عوامل مرتبط با شادی عنوان کرد و افزود: در کل می توان گفت که رضایت از زندگی عامل اصلی شادکامی است.

همچنین حجت‌الاسلام بلادیان، رییس حوزه علمیه امام حسن مجتبی (ع) اهواز در ادامه این نشست گفت: یکی از عواملی که باید روشن بشود معنای نشاط و وابستگی آن به عوامل گوناگون است. می توان در بحرانی‌ترین شرایط مادی نیز با برقراری ارتباط معنوی، غرق در شادی و نشاط بود.
این استاد حوزه یکی از مهمترین عوامل مانع نشاط در جامعه را بیکاری عنوان کرد و افزود: بیکاری بر روح و روان انسان تاثیر مستقیم دارد و کسی که نتواند نیازهای خود و اطرافیان را تامین کند، چگونه می‌تواند احساس رضایت و نشاط داشته باشد.
وی گفت: تنگدستی سبب خاری و اندوه است و بهترین تفریح، کار است.
همچنین سیدعلی مرعشی، روانپزشک و روانشناس دانشگاه شهید چمران اهواز در این نشست عنوان کرد: نه شادی الزاما همیشه مطلوب است که همیشه انسان شاد باشد و نه غم همیشگی مطلوب است. انسان طبیعی، هم شادی و هم غم دارد اما بجا و به اندازه.

وی افزود: مبنا باید کارکرد و ایفای صحیح نقش افراد باشد؛ نه همیشه شادی خوب است نه غم بد، بلکه شادکامی و نشاط لازم است.
مرعشی در ادامه به دو نشانه نشاط فرد اشاره کرد و گفت: اول اینکه افرادی موفق‌اند که کارکردی صحیح در نقش‌های زندگی دارند و دوم اینکه سازمان یافتگی مذهبی دارند.
وی با بیان اینکه بهزیستی روانشناختی عامل مهم شادی است، به بیان مولفه های آن پرداخت و گفت: خودپذیری، تعهد به رشد شخصی، هدفمندی، تسلط بر محیط، داشتن روابط مثبت با دیگران و استقلال داشتن را شش مولفه مهم در بهزیستی روانشناختی برشمرد.
در ادامه این نشست حاضران در جلسه سوالات مرتبط با موضوعات مورد بحث را مطرح کردند و کارشناسان مربوطه به آن‌ها پاسخ دادند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/77219/عوامل-بازدارنده-نشاط،-خلاقیت-و-اعتماد-در-جامعه-مورد-بررسی-قرار-گرفت
بستن   چاپ