پیام خوزستان
در تاسوعا و عاشورای حسینی:
48 اکیپ بهداشتی در خوزستان بر توزیع نذورات نظارت می کنند
چهارشنبه 28 شهريور 1397 - 01:14:32
پیام خوزستان - اهواز – مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان گفت: 48 اکیپ بازرسی بهداشت محیط بر تهیه و توزیع نذورات تاسوعا و عاشورای حسینی در شهرستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خوزستان نظارت می کنند.
فرهاد صفدری سه شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا اظهار داشت: مرکزبهداشت استان و مراکز بهداشت تابعه، طرح تمام وقت نظارت های بهداشتی بر تهیه و توزیع نذورات را اجرا می کنند و اجرای بیش از 300 ماموریت بازرسی با محوریت سلامت آب و مواد غذایی و آموزش بهداشت به متولیان در دستور کار است.
وی افزود: اکیپ های بازرسی با استفاده از دستگاههای سنجش پرتابل بازرسی مواد غذایی شامل سنجش چربی های ترانس روغن و دماسنج های لیزری و نفوذی، وضعیت سلامت نذورات را در محل بررسی می کنند و اقدامات لازم در جهت اصلاح روند تولید مواد غذایی و نذورات در صورت نیاز توسط این تیم ها به متولیان ابلاغ می شود.
صفدری بیان کرد: استفاده از آب بهداشتی در تهیه شربت ها و آشامیدنی ها، حفظ بهداشت یخ و جلوگیری از تماس یخ با سطوح آلوده مورد تاکید بهداشت است.
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: رعایت بهداشت فردی دست اندرکاران تهیه نذورات و جلوگیری از تماس افراد متفرقه با نذورات به منظور جلوگیری از آلودگی باید رعایت شود.
وی اظهار داشت: بهترین آشایمدنی نذری شربت آبلیمو است که به علت خواص قلیایی می تواند تاثیر به سزایی در جلوگیری از بیماریهای روده ای داشته باشد.
صفدری گفت: تا حد امکان مواد غذایی سرد که نیاز به یخچال دارند مانند سالاد اولیه، شیربرنج و موادغذایی ساندویچی به علت احتمال شست و شوی بهداشتی ناکافی و تماس زیاد دست ها در تهیه نذری توصیه نمی شود.
مدیر سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: بنابراین موادغذایی گرم و پخته گزینه مناسبی برای نذری است و توزیع باید حداکثر تا 2 ساعت بعد از طبخ مواد غذایی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: باید از افت دمای مواد غذایی در حد ولرم جلوگیری شود چون دمای 60 تا 65 درجه سانتیگراد دمای مناسب رشد میکروب های بیماری زا است.
3004/6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/79934/48-اکیپ-بهداشتی-در-خوزستان-بر-توزیع-نذورات-نظارت-می-کنند
بستن   چاپ