پیام خوزستان
مشکلات کشاورزان هندیجان در وزارت نیرو بررسی شد
سه شنبه 10 مهر 1397 - 2:44:37 AM
ایرنا
پیام خوزستان -   فرماندار هندیجان گفت: مشکلات تامین آب برای کشت پاییزه کشاورزان این شهرستان با حضور جمعی از مسئولان در وزارت نیرو بررسی شد.
کورش مودت  اظهار داشت: این جلسه ظهر امروز با حضور علی گلمرادی نماینده مردم هندیجان،ماهشهر و امیدیه، جهانگیر حبیبی معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب ایران ،بهزاد پارسا مدیر کل دفتر مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه های آبریز خلیج فارس و دریای عمان و نمایندگان کشاورزان هندیجان در محل وزارت نیرو برگزار شد.
وی گفت: در این جلسه بر افزایش نیافتن سطح زیر کشت در حوزه زهره تاکید و از آنجا که میزان فعلی آبی که در رودخانه جاری است پاسخگوی سطح زیر کشت نیست کنترل و مدیریت این میزان آب برای استفاده همه کشاورزان در دستور کار قرار گرفت.
فرماندار هندیجان با بیان اینکه خواسته ما در این جلسه امکان رهاسازی آب از سد کوثر واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد برای استفاده کشاورزان بود افزود: بنابر اظهار مسئولان وزات نیرو حداقل باید 240 میلیون متر مکعب آب پشت سد کوثر وجود داشته باشد تا امکان رهاسازی آب برای سایر مصارف مانند کشاورزی وجود داشته باشد ولی در حال حاضر 210 میلیون متر مکعب ذخیره این سد است و از آنجا که این سد باید آب شرب دو میلیون 500 هزار نفر را تامین کند باید منتطر بارش ها تا افزایش ذخیره سد شد.
وی ادامه داد: تا یک ماه آینده بررسی های لازم در خصوص ایجاد سد های سلولی پائین دستی در حوزه پایین دستی رودخانه زهره در شهرستان هندیجان نیز آغاز خواهد شد.
مودت گفت: مشکلات مدیریت سردهنه های احداث شده بر روی انهار نیز از دیگر مواردی بود که در این جلسه بررسی و قول مساعد مبنی بر کنترل این سردهنه ها از سوی مسئولان وزارت نیرو داده شد.
سد تنظیمی و انحرافی آسک بر روی رودخانه هندیجان و در 35 کیلومتری شمال شهر هندیجان قرار دارد. عملیات ساختمان این سد از سال 1376 شروع شده واین سازه در سال 1385 به بهره برداری رسیده است.
ظرفیت مخزن این سد 15 میلیون متر مکعب بوده ولی هم اکنون به دلیل رسوب زیاد این حجم به دو میلیون متر مکعب کاهش یافته که باید برای لایروبی آن اعتباری در نظر گرفت.
سد کوثر(تنگ دوک) در فاصله ی 60 کیلومتری شمال غربی شهر دوگنبدان در شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و سال 1383 به بهره برداری رسید.
این سد سالانه آب آشامیدنی 20 شهرستان و دو هزار روستای استان های هرمزگان ، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر را تامین می کند.
شهرستان هندیجان در جنوب خوزستان قرار گرفته و یکی از بنادر مهم تجاری و صیادی این استان است.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/82561/مشکلات-کشاورزان-هندیجان-در-وزارت-نیرو-بررسی-شد
بستن   چاپ