پیام خوزستان
احمد محمود و حافظه‌ کوتاه ما
يکشنبه 15 مهر 1397 - 18:51:28
پیام خوزستان - کمیته فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال‌مرگ احمد محمود، نویسنده معاصر ایرانی، نام و خاطره‌اش را زنده نگه داشت و با برگزاری جلسه‌ای در تالار دانشکده ادبیات به خوانش و تحلیل داستان های او پرداخت.
در این خصوص خشایار داوودی‌فر، نایب دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز، در گفت‌وگو با ایسنا ـ منطقه خوزستان، اظهار کرد: با توجه به این که در آستانه سال‌مرگ احمد محمود بودیم و از آن جا که این هنرمند هیچ گاه به اندازه‌ای که لیاقش را داشت شناخته نشد، تصمیم گرفتیم تا جلسه‌ای را با محوریت احمد محمود و آثارش برگزار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری سلسله جلسات ادبی توسط این انجمن گفت: انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز هر ماه یک سری سلسله جلسات ادبی برگزار می‌کند که در گام نخست، این جلسه را به احمد محمود، نویسنده معاصر ایرانی پیرو مکتب رئالیسم اجتماعی اختصاص دادیم.
نایب دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به نویسندگی احمد محمود، بیان کرد: احمد محمود به عنوان یک نویسنده آوانگارد در ادبیات ایران و به عنوان کسی که جنگ را بانگاه ویژه ای روایت کرده است و نویسنده ای ضد جنگ به شمار می آید، می‌تواند به یک چهره ماندگار در ادبیات ایران تبدیل شود، ‌اگر که به خوبی شناخته شود.
داوودی‌فر با اشاره به هدف برگزاری این رویداد، عنوان کرد: از آن جا که احمد محمود را زبان گویای مردم خوزستان می‌دانیم و با توجه به این که وضعیت خوزستان در شرایط کنونی شباهت زیادی به روایتگری‌های محمود از ناملایمات خوزستان از جمله ترور، فقر، مشکلات اقتصادی و زیست محیطی دارد، ترجیح دادیم تا با چهره‌ای این ناملایمات را عنوان کنیم که خودش نیز زبان گویای این خطه باشد و با تمام وجود طعم تلخ آن را چشیده باشد.

وی همچنین در خصوص جزییات برگزاری این نشست، تصریح کرد: در بخشی از برنامه با عنوان خوانش‌ آثار احمد محمود، سه نفر از دانشجویان با نام‌های سها علی‌زاده، آمنه دشتی و آرش حاجی‌نجف به خوانش بخش‌هایی از کتاب زمین سوخته پرداختند، سپس خانم دکتر افضلی، استاد دانشکده ادبیات دانشگاه شهید چمران اهواز به نقد و بررسی این اثر پرداخت به این گونه که بیشتر به محتوای آثار احمد محمود پرداخته شد، با این مضمون که محمود انسانی ضد جنگ است و جنگ را از نزدیک لمس کرده، همین ‌طور که در آثارش می‌بینیم او توحشی که در رگ‌های جنگ جریان دارد را به صورت عریان بیان کرده است و به این دلیل است که او را نویسنده ای رئال می‌نامند.
نایب دبیر انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: امیدوارم یک روزی در مملکت ما بیایید که هنرمندان و در مقام بالا تر انسان را بدون توجه به بنیاد های ایدئولوژیک او نگاه کنیم، فارغ از این که ما با یک انسان و افکارش موافق هستیم یا نه بیاییم و به شکل یک انسان و موجودی که می‌تواند نقاط قوت و ضعف زیادی داشته باشد به او نگاه کنیم و باور داشته باشیم که افرادی با عقاید مخالف و یا متفاوت ما نیز می‌توانند انسان بزرگ، تاثیرگذار و مفیدی برای جامعه شان باشند. همین طور با توجه به شرایط فعلی استان خوزستان امیدوارم که این فضای وحشت، فقر و بی عدالتی هم هر چه زودتر از بین برود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/83213/احمد-محمود-و-حافظه‌-کوتاه-ما
بستن   چاپ