پیام خوزستان
طرح مطالعاتی پل باستانی دزفول توسط کارشناسان خارجی آغاز شد
چهارشنبه 2 آبان 1397 - 12:31:55
پیام خوزستان - دزفول - طرح مطالعاتی مرمت پل باستانی دزفول روز چهارشنبه با حضور کارشناسانی از ایتالیا، ترکیه، ژاپن و لهستان آغاز شد.
به گزارش ایرنا رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول در جریان بازدید این گروه خارجی از پل باستانی دزفول گفت: به دلیل اهمیت پل باستانی دزفول، این کارشناسان برای تهیه طرح مطالعاتی به دزفول سفر کردند که پیش بینی می شود طی سه ماه آینده این طرح تهیه شود.
حجت اله آریایی افزود: با تهیه این طرح راهکارهای مرمت و بازسازی بستر پل قدیم توسط کارشناسان و متخصصان بین المللی ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه هزینه تهیه طرح مطالعاتی پل دزفول توسط میراث فرهنگی تامین می شود، اظهار داشت: بستر پل باستانی دزفول توسط این گروه آسیب شناسی می شود سپس درصورت توافق کار مرمت را آغاز می کنند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول افزود: این گروه طی مطالعات ویژه ای که روی پل باستانی دزفول داشته اند اشراف کامل بر موضوع دارند.
کارشناس گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول نیز گفت: با توجه به نرسیدن به جمع بندی نهایی در مطالعات مختلف انجام شده، سازمان به این نتیجه رسید که از گروه های با تجربه و کارشناسان خارجی برای مرمت استفاده کند.
مهدی چناری افزود: بعد از بازدید منتظر طرح های مرمتی این گروه هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان و یکی از اعضای ایسکارسا(کمیته تحلیل و ارزیابی بناهای تاریخی) نیز به خبرنگار ایرنا گفت: گروهی که برای بازدید از این پل در نظر گرفته شده اند، اعضای کمیته تحلیل و ارزیابی بناهای تاریخی (ایسکارسا) زیر نظر یونسکو هستند.
مهرداد حجازی افزود: این گروه 13 نفره برای بازدید از مناطق مختلف تاریخی کشورمان به ایران سفر کرده اند که به علت کمبود زمان و وسعت کار به 2 گروه تقسیم شده اند.
وی اظهار داشت: کارشناسان و متخصصانی که به دزفول سفر کرده اند شامل شش متخصص زمین شناسی، سازه، مرمت و صاحب نظران بزرگ دنیا در این زمینه از کشورهای ایتالیا، ترکیه، ژاپن و لهستان هستند و گروه دیگر نیز از آمریکا، چک، ایتالیا جهت بازدید به غرب ایران سفر کرده اند.
وی افزود: در حال حاضر هر بنا توسط این کارشناسان بررسی و گزارش کاملی تهیه می شود که در نهایت پس از ارائه پیشنهادات درخصوص نگهداری و مرمت، سازمان میراث فرهنگی برخی از این طرح ها را با کمک این کمیته آغاز خواهد کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه درخصوص مرمت کارشناسی در کشور کمبودهایی وجود دارد حضور این متخصصان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
حجازی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعتبارات لازم برای مطالعات این کمیته را تامین می کند با این وجود پیش بینی می شود اگر طرح مشترکی تعریف شود از بعد مالی نیز مساعدت هایی صورت گیرد.
وی افزود: کمیته ایسکارسا از سال 1996 حدود 22 سال پیش با مرکزیت یونسکو در فرانسه تاسیس شده که یک سازمان مردم نهاد است و براساس وظیفه خود متخصصان خود را از 22 کشور دنیا جمع آوری کرده و تاکنون طرح های مهمی در بیشتر نقاط جهان اجرا کرده است.
این عضو ایسکارسا اظهار داشت: اعضای این کمیته به صورت شخصی طرح هایی در ارگ بم و دیگر نقاط ایران اجرا کرده اند ولی در قالب کمیته ایسکارسا تاکنون فعالیت گروهی در ایران انجام نشده است.
پل باستانی یا قدیم دزفول با بیش از 17 قرن قدمت یکی از قدیمی ترین پل های استوار جهان است.
این پل که 2 بخش شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می کند در دوران گذشته یکی از راه‌ های ارتباطی منطقه جندی شاپور و سرزمین بین ‌النهرین بوده است.
این پل در سال 260 میلادی (در حدود 1750 سال پیش) به دستور شاپور اول ساسانی و به دست اسرای رومی بر روی رود دز ساخته شد و به همین دلیل این پل به پل رومی نیز مشهور است.
7278/3022

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/87468/طرح-مطالعاتی-پل-باستانی-دزفول-توسط-کارشناسان-خارجی-آغاز-شد
بستن   چاپ