پیام خوزستان
برداشت بلوط از سطح جنگل های شهرستان اندیکا آغاز شد
یکشنبه 6 آبان 1397 - 1:08:20 AM
ایرنا
پیام خوزستان - همزمان با فرارسیدن آبان ماه برداشت بلوط از سطح 150هزار هکتار از جنگل های شهرستان اندیکا آغاز شد.
  برداشت این میوه پر خاصیت از نیمه اول آبان ماه آغاز و تا اواخر آذرماه به طول می انجامد.
عملکرد هر درخت کهنسال بلوط در سال بین 500تا 800کیلو گرم میوه بلوط است که برداشت آن غالبا توسط ساکنان بومی انجام و به اندازه مصرف سالانه است.
از میوه درخت بلوط به صورت خام برای مصرف دام و پخته آن نیز پس از فرآیند شیرین کردن وآسیاب کردن ،آردی به عمل می آید که از آن نوعی نان مقوی به نام "کلگی"پخته می شود.
در گذشته بلوط نقش پررنگی در اقتصاد و امرار و معاش مردمان زاگرس نشین داشته اما امروز بیشتر برای مصرف دام و گاها استفاده دارویی این میوه برداشت می شود.
از مهم ترین فواید درختان بلوط می توان به جلوگیری از فرسایش خاک،حفظ حیات وحش منطقه،افزایش تنوع زیستی،تلطیف آب وهوا،حذف آلودگی های زیست محیطی،حفظ رطوبت خاک،تعلیف دام و هزاران فایده دیگر که به صورت مستقیم و غیر مستقیم عاید انسان می شود اشاره کرد.
بلوط یکی از غنی‌ترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این ترکیب، مقبض‌‌کننده و ضداسهال است.
به جهت دارا‌بودن ترکیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم‌شدن التهاب همورویید (بواسیر) می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمایتی در حفظ عملکرد غشای دیواره وریدها و بهبود جریان خون در نارسایی مزمن وریدی استفاده می‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌های واریسی کاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب می‌شود.
موارد منع مصرف
علاوه بر میوه بلوط پوست، برگ و ریشه درخت آن هم خواص درمانی دارد، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌کاهد.
همچنین با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و ساپونین آن باعث تحریک لایه مخاطی معده و برگشت اسید می‌شود. مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.
شهرستان اندیکا یکی از کانون های جنگل بلوط در استان خوزستان محسوب می شود.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/89001/برداشت-بلوط-از-سطح-جنگل-های-شهرستان-اندیکا-آغاز-شد
بستن   چاپ