پیام خوزستان
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر عنوان کرد:
بندر خرمشهر سند تاریخ تجارت دریایی کشور/ رشد 308 درصدی صادرات در سال 96
يکشنبه 13 آبان 1397 - 12:45:13
پیام خوزستان - مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر، گفت: در سال 96 رشد صادرات در بندر خرمشهر 308 درصد بود و میزان عملیات تخلیه و بارگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز 135 درصد رشد را نشان می‌دهد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، محمد محسنی در نشست با اصحاب رسانه که 12 آبان ماه در سالن جلسات اداره بندر و دریانوردی خرمشهر با حضور شورای معاونین این اداره کل برگزار شد، بندر خرمشهر سند تاریخ تجارت دریایی کشور دانست و اظهار کرد: این عنوان را بنده نیز برای این بندر مهم کشور در نظر گرفته‌ام و ما نیز در راستای حفاظت و صیانت از این جایگاه تاریخی تجارت باید سعی و تلاش کنیم و با هم افزایی و خرد جمعی بتوانیم چالش‌ها و مشکلات احتمالی را از سر راه برداریم و امور را تسهیل کنیم تا به اهداف اقتصادی ترسیم‌شده در برنامه‌های توسعه کشور، چشم‌انداز نظام و همچنین سیاست‌های مقام معظم رهبری، دولت، مسئولین و مراجع بالادستی، برسیم.
وی با بیان این‌که بندر خرمشهر با قدمتی طولانی در حوزه تجارت نقشی بسزایی داشته است، افزود: متاسفانه همزمان با دومین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 59 ایران اسلامی با جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق مواجه شد و خرمشهر و به تبع آن بندرش نیز به عنوان اولین شهر و مهمترین نقطه استراتژیکی کشور دچار آسیب دیدگی شد.
محسنی ادامه داد: رزمندگان و بزرگان این منطقه می‌گویند بندر خرمشهر اولین نقطه‌ای بود که عراقی‌ها وارد آن شدند و در همین منطقه تجهیزات، ادوات و جایگاه نظامی خودشان را در این شهر مستقر کردند و بندر خرمشهر نیز به نوعی آن شرایط و جاذبه اقتصادی خود را از دست داد و این امر باعث شد تا تمام فعالیت‌ها، فعل و انفعالات اقتصادی و تجارت آبی به سایر بنادر کشور بویژه استان هرمزگان منتقل داده شود.
وی با اشاره به این‌که طی 8 سال بواسطه جنگ تحمیلی فرصت بازسازی فراهم نبوده است، تصریح کرد: انصافا پس از جنگ نیز آنگونه که حق خرمشهر و خوزستان بوده نیز کاری برای احیاء و بازگشت زندگی مردم به شرایط قبل از جنگ نشده است. روزی ما برای کیان و قداست نظام جمهوری اسلامی سینه سپر کردیم که امید می‌رفت پس از این مقاومت مقدس به زندگی و شرایط عادی اقتصادی برگردیم اما نشد.
بندر، تنها بنگاه اقتصادی و محرک توسعه خرمشهر است
محسنی، بندر و سازمان بنادر را از نظر خود پیشروترین، موثرترین سازمان، مرجع و بنگاه اقتصادی دولتی خواند که توانسته در خرمشهر ایفاء نقش کند و خاطرنشان کرد: بندر خرمشهر بواسطه معادلات، معاملات و تبادلات موجودی که با مراجع بین المللی دارد تنها بنگاه اقتصادی و محرک توسعه خرمشهر است. چراکه جایگاه سازمان بنادر جایگاهی بین المللی بوده که در راس همه امور و خدمات مربوط به بنادر به عنوان نماینده دولت، مجری دستورالعمل‌ها و کنوانسیون‌های بین المللی در حوزه دریا و بندر است.
وی افزود: بیش از 30 کنوانسیون و معاهدات بین المللی وجود دارد که در حوزه‌های ایمنی و محیط زیست ارسال و ابلاغ شده که همه در حال انجام آن هستیم. فراهم کردن زمینه خدمات دریایی و بندری برای تسهیلگری و انجام امور بازرگانی و تجاری در بنادر از دیگر اقدامات سازمان بنادر است. خوشبختانه در دنیا بالغ بر 90 درصد مبادلات و جابه‌جایی کالا از طریق حوزه حمل و نقل دریایی صورت می‌گیرد که از همین جا نیز جایگاه بنادر در دنیا و کشورهای ساحلی مشخص می‌شود.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر به تاثیر این بندر در روند معیشت و زندگی مردم منطقه اشاره کرد و گفت: بندر خرمشهر بندری است که توانسته در معیشت و زندگی مردم منطقه موثر باشد و ادعا داریم که این بندر مرجعی پیشرو بوده و هست.
محسنی با بیان این‌که خرمشهر را به بندر و آبادان را نیز به پالایشگاه می‌شناسند، افزود: این بندر علاوه بر خدمات به تجار و بازرگانان فعال از مسئولیت‌های اجتماعی خود نیز غافل نمانده کما این‌که از سال‌های دور نیز این خدمات اجتماعی را ارائه کرده است.
وی، از انتشار عملکرد یکساله مدیریت خود در اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر خبر داد و اظهار کرد: عملکرد یکساله این بندر را با عنوان آبان تا آبان که بنده در خدمت مردم شریف خرمشهر بودم را نیز طی هفته آینده منتشر و در اختیار مردم شهیدپرور این منطقه قرار خواهیم داد.
صنعت گردشگری دریایی باید به عنوان مزیت قالب خرمشهر شناخته شود
محسنی افزود: از بدو ورودم به این منطقه مطرح کردم که صنعت گردشگری دریایی باید به عنوان مزیت قالب خرمشهر شناخته و همچنین برای رسیدن به این مهم فرهنگ سازی و دوره‌های آموزشی برگزار شود و جوامع محلی را از نتایج عملکردی در این حوزه باید آگاه کرد. همچنین تور لیدرها را فعال، سازمان‌های متولی را ترغیب و تحریک کنیم تا کار انجام دهند که خوشبختانه اقداماتی نیز شده اما در منطقه‌ای که این موضوع کار نشده، زمان می‌برد.
وی تصریح کرد: گردشگری دریایی در خرمشهر ناشناخته مانده بود و حتی در مراکز علمی نیز با این صنعت آشنا نبودند که ما نیز برای اولین بار در کشور سرفصل رشته گردشگردی دریایی را در سطح دانشگاه تدوین کردیم و سرفصل‌ها و فهرست‌ها را به دانشگاه علمی و کاربردی منطقه آزاد اروند ارائه دادیم.
پروژه پایانه کانتینری بندر خرمشهر تا پایان بهمن ماه به بهره‌برداری می‌رسد
محسنی، پروژه پایانه کانتینری بندر خرمشهر را جزو مهمترین پروژه‌های بنادر کشور خواند و افزود: بندر خرمشهر به دلیل خدمات کانتینری جزو سه بندر بزرگ کشور است که پروژه پایانه کانتینری با ظرفیت 350هزار تی یو آغاز شده بود اما سال گذشته که بنده به این منطقه آمدم به لحاظ مشکلات حقوقی و اختلاف با سرمایه گذاران متوقف شده بود و با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومان 9 درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما اکنون به رشد 70 درصدی رسیده است و تا پایان بهمن ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر، تعمیر اساسی 4 پست اسکله به طول 600 متر و با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان را از دیگر پروژه‌های در دست اقدام اداره بندر خرمشهر برشمرد و بیان کرد: روند پیشرفت فیزیکی این پروژه در آبان سال گذشته 28 درصد بود اما خوشبختانه اکنون به 62 درصد رسیده و تا دو هفته دیگر به 70 درصد می‌رسد.
پیشرفت فیزیکی 87 درصدی پس کرانه‌ها
وی از پیشرفت فیزیکی 87 درصدی پس کرانه خبرداد و تصریح کرد: احداث پس کرانه تجاری در سطح اسکله‌های 2 تا 7 بندر خرمشهر تا سال گذشته 53 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما اکنون با پیشرفت فیزیکی 87 درصدی و اعتباری بالغ بر 9 میلیارد و 600 میلیون تومان در حال اجرا است و این پس کرانه برای احداث پروژه کانتینری لازم است.
محسنی تعمیرات اساسی 4 ساختمان اداری ثبت شناوران، برج کنترل، ساختمان تک پنجره، حوزه مدیریت و صدور مجوز به وسعت 2هزار و 500 متر مربع زیربنا در طول 4 ماه گذشته را از دیگر اقدامات بندر خرمشهر برشمرد و گفت: برای اولین بار در کشور سیستم مکانیزه بارگیری مواد فله و معدنی در بندر خرمشهر مجهز به دستگاه شیپ لودر و همچنین سامانه شوتینگ آب (سامانه مه پاش آب) در محل دپوی مواد معدنی راه‌اندازی شد و اکنون با وجود تحریم‌ها و نرخ بالای ارز با اعتباری بالغ بر 8 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این نیز در حوزه محیط زیست و سلامت شهروندان کاری بزرگ بوده، به طوری که بیش از 60 درصد آلودگی محیط زیست را کاهش می‌دهد.
وی با اشاره به کسب مقام اول بندر خرمشهر در جشنواره شهید رجایی از میان کلیه ادارات استان خوزستان، افزود: بندر خرمشهر امسال برای نخستین بار از بین تمامی بنادر کشور مدرک گواهینامه آی اس ام اس و امنیت اطلاعات را از سازمان افتای ریاست جمهوری دریافت کرده است که این‌ها نیز دستاورد یک نفر نیست بلکه دستاورد چندصد نفر است که به دست آمده است.
محسنی از افزایش 308 درصدی صادرات نسبت به بنادر کشور در سال 96 خبر داد و تصریح کرد: در سال 96 رشد صادرات در بندر خرمشهر 308 درصد بود و میزان عملیات تخلیه و بارگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز 135 درصد رشد را نشان می‌دهد. 100 درصد خدمات بندر خرمشهر صادراتی است و می‌توان گفت که ما تنها بندر صادراتی کشور در حوزه شمال غربی خلیج فارس هستیم. بندر خرمشهر یکی از بنادر پیشرو در حوزه امنیت است که در راستای ارتقای سطح امنیتی و پوشش تصویری بندر خرمشهر، پروژه دوربین‌های مدار بسته و نصب آن با اعتباری بالغ بر 8 میلیارد تومان فراخوان شده است.
لایروبی نهر دورقی و دربند غربی خرمشهر
وی به صراحت قانون و برنامه و چشم انداز سند 2020 اشاره و خاطر نشان کرد: ما در راستای این سند چشم انداز که گفته شده باید تعدادی از بانوان دارای مسئولیت مدیریتی داشته باشند از آبان سال گذشته تا کنون در این اداره کل به 3 خانم پست مدیریتی داده شده است. مهمتر از هر موضوع دیگری بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، دولت، مسئولان ذی صلاح و خواسته حق جوانان مبنی بر جوان گرایی، اکنون به جرات می‌توان گفت جوان ترین شورای اداری معاونین در میان کشور مختص بندر خرمشهر است.
وی به احداث گیت‌های ورودی بندر خرمشهر و روکش آسفالت درب سنتاپ تا پلیس راه جاده خرمشهر – اهوازاشاره و اظهار کرد: مرحله اول و دوم احداث گیت‌های ورودی بندر خرمشهر با اعتبار 60 میلیارد تومان و همچنین روکش آسفالت درب سنتاپ تا پلیس راه جاده خرمشهر – اهواز با اعتباری نزدیک به 2 میلیارد تومان در جهت کاهش ترافیک در دست اقدام است و هم اینک مجوزهای لازم از راه‌آهن اخذ و تفاهم نامه‌ای نیز در این خصوص با سازمان منطقه آزاد اروند منعقد شده است.
مدیرکل اداره بندر و دریانوردی از لایروبی 2 نهر دورقی و نهر دربند غربی خرمشهر خبرداد و گفت: لایروبی نهر دورقی با اعتبار 44 میلیون تومان و نهر دربند غربی با اعتبار 75 میلیون تومان انجام شده است و همچنین لایروبی بخشی از رودخانه کارون به طول 500 متر و عمق 3 متر در حال اخذ مجوز می باشد. همچنین عمده محصولات صادراتی از بندر خرمشهر کلینگر(مواد اولیه سیمان)، مواد معدنی، آهن آلات، سنگ و سرامیک است و صادرات این محصولات که پایه صنعت ساختمان سازی و راهسازی هستند، مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
آمادگی برای انجام سفرهای دریایی به هر نقطه از جهان
وی از رشد 41 درصدی گردشگر دریایی در بندر خرمشهر خبرداد و افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 17 هزار و 217 مسافر بین المللی به کشور عراق و کویت از طریق بندر خرمشهر تردد کرده‌اند. خط دریایی خرمشهر- بصره سه سال متوقف بوده و بندر خرمشهر پیش از فرا رسیدن اربعین حسینی برای انجام سفرهای دریایی به مقصد بصره اعلام آمادگی کرده بود ولی به علت عدم استقبال زائران و رغبت مردم به پیاده روی در اربعین حسینی این خط مسافری نیز غیر فعال باقی ماند. راه‌اندازی موکب در شلمچه، اختصاص پارکینگ به زائران در کوی کارکنان، اسکان میهمانان در مهمانسراهای اداره کل و خدمات رسانی به نیروهای نظامی و انتظامی از جمله اقدامات و خدماتی قابل ارائه توسط اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر به زائران اربعین حسینی بوده که طی این ایام انجام شده است.
محسنی به آمادگی اداره بندر و دریانوردی خرمشهر برای انجام سفرهای دریایی به هر نقطه از جهان که با شرایط دریانوردی در اروند رود سازگار باشد اشاره کرد و گفت: تردد شناورهای مسافری در اروند و کارون در بندر خرمشهر با 360 هزار نفر مسافر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 170 درصد از لحاظ جمعیت و تعداد گردشگر دریایی رشد داشته است و به منظور رونق صنعت گردشگری دریایی در بندر خرمشهر مجوز آموزش 40 لیدر با موضوع گردشگری دریایی در دانشگاه پیام نور خرمشهر اخذ شده است.
احداث 4 اسکله گردشگری در کارون و جزیره مینو تا پایان امسال
وی ایجاد زیرساخت گردشگری را اصلی ترین مؤلفه این صنعت دانست و افزود: سرفصل دروس گردشگری دریایی برای دانشگاه پیام نور و مرکز علمی کاربردی منطقه آزاد اروند در راستای برگزاری دوره‌های آموزشی گردشگری دریایی با هزینه اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر تهیه و تدوین شده است و همچنین 4 پست اسکله گردشگری در کارون و یک پست اسکله در جزیره مینو تا پایان امسال توسط بندر خرمشهر احداث می‌شود.
رونق صنعت گردشگری دریایی نیاز به کمک و حمایت بخش خصوصی دارد
وی با بیان این‌که برای رونق صنعت گردشگری دریایی نیاز به کمک و حمایت بخش خصوصی است، ادامه داد: با توجه به اینکه دولت وظیفه ایجاد زیر ساخت ها را برعهده دارد، امکان هر گونه حمایت مالی از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی به متقاضیان برای فعالیت در حوزه گردشگری دریایی امکان پذیر بوده ولی برای رونق صنعت گردشگری به کمک بخش خصوصی نیز نیاز است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر، نخستین دوره آموزشی دریانوردی با همکاری مؤسسه رده بندی ایرانیان و منطقه آزاد اروند را از برنامه های آتی اداره بندر و دریانوردی خرمشهر برای اتباع کشورهای همسایه برشمرد و اظهار کرد : در راستای راه اندازی مرکز آموزش دریانوردان ویژه دریانوردان اتباع کشورهای همسایه این منطق با همکاری سازمان منطقه آزاد اروند و موسسه رده بندی ایرانیان برنامه ریزی های بسیار خوبی صورت گرفته تا برای اولین بار دوره های آموزشی دریانوردی در این منطقه برگزار شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/89772/بندر-خرمشهر-سند-تاریخ-تجارت-دریایی-کشور---رشد-308-درصدی-صادرات-در-سال-96
بستن   چاپ