پیام خوزستان
روایت جاماندگان اربعین حسینی؛
پایان خدمت‌رسانی در چذابه/ تب عشق حسینی(ع) در پرستارهای خادم
پنجشنبه 17 آبان 1397 - 14:09:54
پیام خوزستان - چذابه ـ حرارت و تب عشق عشاق الحسین(ع) آنقدر بالا است که جاماندگان برای خدمات رسانی به مرز آمده و حتی بعد از اربعین هم حضورشان تداوم دارد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها - کوثر کریمی: برخی جاماندگان حسینی برای جبران نرفتن به زیارت با حضور در مرز به خدمت رسانی به زائران حسینی مشغول و مدال افتخار خادم الحسینی را دریافت می کنند.
در این میان اما برخی جاماندگان حسینی خاص هستند که از تخصص خود برای خدمات رسانی به زائران بهره گرفته و فرشته های نجات، مهر، محبت و صفا را هدیه می دهند.
پزشکان متخصص و پرستارانی که در بیمارستان صحرایی ارتش، درمانگاه علوم پزشکی، کارشناسان بهداشت محیط و بیماری های واگیردار و امدادگرانی که از سوی هلال احمر در مرز مستقر شدند، همه کسانی هستند که بیش از 20 روز در مرز حاضر و حتی تا پایان ماه صفر در مرز باقی می‌مانند.
تب عشق حسینی در پرستارهای خادم حرارت بی مثالی دارد؛ آنها هر کدام با تخصص خود از زائران حسینی پرستاری می کنند و هر کدام به نوعی مراقبت از سلامت زائران را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
همه این ایثارگران آمده اند تا با عرض ارادت به اباعبدالله(ع) عشق خود را به زائران حسینی نثار کنند و اجر و پاداش این کار نیک کمتر از زیارت نخواهد بود.
امدادگران هلال احمر
همه با لباس فرم هلال احمر و هلال قرمزی که خیلی خودنمایی می کند، در محوطه درمانگاه هلال احمر حضور دارند؛ بیش از 30 مرد و 10 بانو و همگی آماده خدمت رسانی به زائران هستند.

عاشقانه های آنان بسیار شیرین و خاص است؛ آمده اند تا عشق، صفا و دانسته های امدادی خود را با جان و دل به زائران حسینی تقدیم کنند.
آرامش بی مثال بین الحرمین
فهیمه زبیدی نژاد 29 ساله اهل سوسنگرد با هشت سال سابقه عضویت در هلال که چند سالی است به مرز چذابه می آید و به عنوان امدادگر در تیم دختران، خدمات رسانی دارد، می گوید: با توجه به ارادت قلبی ما شیعیان به سیدالشهدا خداوند را شاکرم که در خدمت رسانی به زائران امام حسین(ع) فعالیت کنم، قطعا اجر و پاداش این خدمات به ما می رسد.
او ادامه می دهد: سال گذشته که توفیقی برای رفتن به زیارت عتبات عالیات حاصل شد، یکی از بهترین لحظات شیرین زندگی من در بین الحرمین کربلا رقم خورد.
زبیدی با اشاره به اینکه بیش از پنج سال است که در قرارگاه مرزی چذابه به زائران خدمت رسانی می کند، می گوید: بین الحرمین با هیچ کجای دنیا قابل قیاس نیست چون آرامشی دارد که در هیچ نقطه ای پیدا نمی شود.
او در آخر می گوید: امسال از زیارت اربعین جاماندم ولی سعادت خدمت به زائران حسینی همچون سال‌های قبل نصیبم شده و به همین هم راضی هستم.
زیبایی خدمت خالصانه خادمان
حنان طائی 29 ساله اهل سوسنگرد که 13 سال قبل وارد هلال احمر شده ولی فعالیت خود را از سال 95 شروع کرده اولین سالی است که برای زائران حسینی به مرز چذابه آمده و به آنها خدمات رسانی می کند.
او می گوید از خادم زائران امام حسین(ع) بودن خوشحال هست چون همیشه خدمت در راه امام حسین (ع) به معنای واقعی عشق ورزی است.
طائی دو بار در سال های 95 و 96 برای خدمات رسانی به زائران حسینی در ایام اربعین از سوی هلال احمر به عراق اعزام شده که تمام دوره های زیارتش هم در همین سال های اعزام خلاصه می شود.
او با اشاره به تشویق های خانواده اش برای حضور در مرز می گوید: تمام خدمات رسانان حسینی در مرز چذابه عاشقانه و مخلصانه به زائران خدمت و یکی از صحنه های زیبای خادم الحسینی را رقم زدند.
این امدادگر هلال احمر با مروری به خاطراتش می گوید: سال 95 زنی که سکته قلبی و مغزی کرده بود، همه تیم عمود 722 خودشان را به آب و آتش زدند تا او را احیا کنند؛ با اینکه همه اعضاء موقع CPR دعا و صلوات زیرلب زمزمه کردیم ولی او احیاء نشد و این خاطره هرگز از ذهنم پاک نمی شود.
در سالن پایانه مسافری چذابه اما 15 نفر ملبس به لباس بهداشت ایستاده اند، هنگام خروج زائران از کشور توصیه هایی را به آنها داشتند و اینجا به وقت بازگشت از عراق نیز با زائران به گفتگو نشسته و از افراد مشکوک به بیماری تست گرفته و برخی ها را نیز برای حضور در درمانگاه علوم پزشکی مستقر در مرز راهنمایی می کنند.

اربعین تمام شده اما تا بیش از پنج روز بعد از اربعین هم در مرز می مانند تا به آخرین زائران حسینی بازگشته از عراق هم خدمات رسانی کنند.
تشویق خانواده برای خدمت رسانی
رسول مرعی اهل هویزه یکی از پرسنل مرکز بهداشت با هفت سال سابقه کاری و خدمت در واحد مراقبت بهداشتی پایانه مرزی چذابه به عنوان مسئول پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی فعالیت دارد.
متأهل است و یک فرزند دارد، با وجود اینکه در مرز فعالیت دارد و فرصتی برای ملاقات خانواده نداشته اما می گوید: خانواده ام همیشه مرا برای خدمت رسانی به زائران حسینی تشویق می کنند.
خدمت به زائران امام حسین (ع) را یک افتخار می داند که نصیب او شده و با عنایت پروردگار اصلا خستگی ندارد.
او عضو گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها است و در بازه زمانی ایام اربعین حدود یک ماه در مرز چذابه خدمت رسانی می کند.
کاظم طرفی اهل سوسنگرد با 32 سال سابقه کار برای دوازدهمین سالی است که به چذابه آمده تا به زائران حسینی خدمات رسانی کند.
با چهار فرزند، اما خانواده اش همیشه خوشحال هستند که عضوی از آنها به زائران حسینی خدمات رسانی می کنند.
از خدمات رسانی به زائران اماکم حسین (ع) احساس شوق دارد و می گوید با تمام توان در زمینه بیماریابی، آبرسانی و حتی کمک به انتقال وسایل زائران فعالیت می کند.
او سال گذشته به مدت یک ماه برای خدمت رسانی به زائران امام حسین (ع) در نجف به عراق اعزام شده و در زمینه بیماری های واگیر اقدامات کارشناسی تخصصی را انجام داد.
می گوید با توجه به اینکه هر ساله بیش از یک ماه به صورت شبانه روزی در مرز خدمات رسانی می کند و نه تنها خودش بلکه خانواده اش هم از حضور او در مراسم مذهبی محروم شده و آرزو دارند حتی اگر شده یک بار به زیارت اربعین مشرف شوند.
با گذری بر خاطرات حضورش در مرز می گوید: در سال 95 مردی با زنش از طریق مرز چذابه به عراق عزیمت کرد ولی وسایل بسیاری همراه داشتند که بسیاری از آنها اضافه بود، تمام وسایل را در اتاق خودم نگهداری و برای آدرس این خانواده ارسال کردم و موقع برگشت خیلی مرا دعا کردند که از این موضوع خیلی خوشحالم.
عاشقان خادم در بیمارستان صحرایی ارتش
نام ارتش که می آید شاید بیشتر روحیه نظامی به ذهن متبادر شود ولی اینجا در بیمارستان صحرایی برپا شده در مرز چذابه همه کادری ها و نیروهای غیر کادری از امیر، سرهنگ و سرگرد گرفته تا سرباز آمده اند تا عشق و ارادت خود به امام حسین (ع) را تقدیم زائران کوی یار کنند.

آنها آمده اند تا با تخصص خود جانی دوباره به زائران حسینی ببخشند؛ اتاق عمل، دندانپزشکی، داروخانه، اورژانس و هر بخش دیگری همه مهیا شده تا بگویند، خدمت به زائران حسینی دلی دریایی می خواهد.
یکی از نکات جالب حضور نیروهای جوان است، به ندرت خادمی در بخش درمانی بیمارستان پیدا می شود که مسن باشد؛ متوسط سنی همه آنها بین 22 تا نهایتا 28 سال است.
مشغول جمع آوری بانداژهاست، جوان است و بیش از 21 سالن سن ندارد؛ شبنم عصمتی که برای اولین بار با هدف خدمت رسانی به زائران حسینی به چذابه آمده می گوید: قبلا با راهیان نور به این منطقه آمده ام ولی برای اولین باری هست که به منظور خدمات رسانی به زائران حسینی می آیم.
تسکین درد زائران خدمت به امام حسین (ع)
در بخش اورژانس مستقر و کارهای سرپایی مثل پانسمان و تزریقات را انجام می دهد، هرچند علاقه بسیاری به زیارت دوباره حرم امام حسین (ع) آن هم در ایام اربعین داشته ولی به خاطر درس و دانشگاه شرایط زیارت برایش فراهم نشده است.
او می گوید: با این حال همین که بتوانم کمکی به زائران حسینی داشته باشم و از کسانی که با سختی بسیار مسیر طولانی برای زیارت حرم امام حسین (ع) را طی می کنند، دردی دوا کنم، خوشحال می شوم؛ حداقل کمک به آنها یا برطرف کردن مشکلات و تسکین دردهای زائران خودش خدمت به امام حسین (ع) است.
عصمتی در پایان با اشاره به خدمات رسانی به زائران حسینی در بیمارستان صحرایی ارتش با حضور شیفتی از علاقه بسیارش به زیارت دوباره حرم امام حسین (ع) گفت.
شهید کربلای پنج مشوق حضور
دکتر سعید برقعیان متخصص بیهوشی اعزامی از بیمارستان 577 اصفهان که به عنوان متخصص بیهوشی در اتاق عمل بیمارستان صحرایی ارتش خدمات رسانی می کند، با وجود خدمت به زلزله زدگان سرپل ذهاب یا چابهار ولی برای اولین بار به چذابه آمده است.
او از علاقه اش به چذابه می گوید و ادامه می دهد: برادرم شهید دکتر محمدرضا برقعیان جانباز شیمیایی در این منطقه و در عملیات کربلای پنج در بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) شیمیایی و بعد به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
برقعیان اضافه می کند: دوست داشتم منطقه ای که رزمندگان مشغول دفاع از وطن بودند را از نزدیک ببینم و خیلی خوب شد که برای کمک به زائران به عنوان یک پزشک اینجا آمدم.
این خادم الحسین با اشاره به کم سعادتی خودش برای نرفتن به زیارت کربلا می گوید و ادامه می دهد: زیارت حرم اباعبدالله الحسین (ع) آرزوی هر مسلمانی است و من هم از این قاعده مستثنی نیستم.
او از احساس خدمت رسانی به زائران می گوید و یادآور می شود: خیلی خوشحالم که اکنون در این منطقه هستم و هر وقت که توفیقی شود، حاضرم به عنوان داوطلب با حضور در چذابه به زائران حسینی خدمت رسانی کنم.
اشک شوق برای مجوز زیارت امام حسین (ع)
سید رضا بنی هاشمی از پرستاران ارتش جمهوری اسلامی ایران گردان 574 که از دزفول برای دومین بار به مرز چذابه آمده می گوید: خدمت رسانی به مردم و زائرانی که برای زیارت کربلا به مرز می آیند تا راهی عراق شوند، سعادتی است که خداوند و امام حسین (ع) نصیبم کرده و احساس خیلی خوب و شیرینی دارد که می توانم به زائران حسینی کمک کنم.

او می گوید از اینکه می توانم به زائران بیمار کمک و به آنها خدمت رسانی کنیم، خوشحالم.
بنی هاشمی ادامه می دهد: امیدوارم با خدمات رسانی به زائران حسینی حداقل بتوانیم راهی که گذشتگان با شهادت رفتند را دنبال و ذره ای از زحمات آنها را جبران کنیم.
او می گوید: اگر خداوند قسمت کند باز هم برای خدمات رسانی هر ساله حضور پیدا می کنم.
این خادم حسین در آخر اما با چشمانی بارانی می گوید: تا به حال قسمت نشده که به زیارت کربلا بروم ولی خیلی دلم می خواهد هرچه سریعتر این مجوز زیارت از سوی امام حسین (ع) به من اعطاء و حاجت روا شوم.
تداعی زیارت بین الحرمین با خادمی
سلمان علیدادی پرستار ارتش بیمارستان دزفول که از گردان بهداری برای چهارمین سال که برای خدمت رسانی به مرز آمده می گوید: واقعا احساس خدمات رسانی به زائران حسینی قابل بیان نیست؛ حس غرور و خوشبختی دارم.
او که از 24 مهر به مرز آمده و تا چند روز بعد از اربعین در مرز می ماند، ادامه می دهد: بیمارستان صحرایی با بخش های مختلف مثل آی سی یو، اتاق عمل و اورژانس به صورت شبانه روزی فعال است؛ واقعا حس خیلی خوبی دارم از خادم الحسینی و اصلا دچار خستگی نمی شوم.
علیدادی هرچند سال هاست که در مرز برای زائران حسینی پرستاری می کند ولی تاکنون قسمت نشده تا به کربلا برود.
این خادم الحسین می گوید: چهار سال اینجا خدمت کردم و هرچند خدمت به زائران حسینی از خود زیارت کمتر نیست ولی آرزو دارم خداوند سال دیگر زیارت را قسمتم کند.
او در آخر می گوید: به نظرم خدمت به زائران دست کمی از زیارت ندارد و این خدمت رسانی ها حس زیارت بین الحرمین را برایم تداعی می کند.
زیارت نرفته ها خادم شوند
ستوان دوم رامین معتقد جنبی گردان بهداشت و درمان دزفول که برای اولین بار به چذابه آمده می گوید: سعادت خدمات رسانی در پاسگاه زید خرمشهر، راهیان نور و حتی خادم الشهدا بودن را داریم ولی امسال برای اولین بار سعادت خادم الحسینی نصیبم شده است.
او با اشاره به احساس خیلی خوبش از راه اندازی بیمارستان صحرایی برای خدمات رسانی به زائران حسینی می گوید: از اینکه توانستم خدمتگزاران زائران اباعبدالله الحسین(ع) باشم، بی نهایت راضی و خشنودم.
ستوان دوم معتقد هم تا حالا کربلا نرفته ولی از خادم الحسینی احساس خوبی دارد و می گوید: به همه کسانی که توفیق زیارت کربلا را نداشته اند، توصیه می کنم برای خادمی حضور پیدا کنند و این شور و اشتیاق به امام حسین (ع) را در مرزها ببینند چون خیلی خوب و شورانگیز است.
به گزارش خبرنگار مهر ، کربلا نرفته کربلایی می شوند، آنهایی که تا مرز آمده و افتخار خادمی زائرانی را دارند که با دریافت حُرم نفس های آنها راهی کربلا می شوند.
همان هایی که خاک پای زائران را توتیای چشمان خود می کنند تا ابر چشمانشان از رفاه ایجاد شده برای زائران بارانی نشود؛ به درستی که کار ارزشمند این خادمان حسینی ماندگار و ثواب آن کمتر از زیارت نیست.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/90246/پایان-خدمت‌رسانی-در-چذابه--تب-عشق-حسینی(ع)-در-پرستارهای-خادم
بستن   چاپ