پیام خوزستان
رییس پارک علم و فناوری خوزستان:
آینده در دست کسانی است که حرف و کار جدیدی داشته باشند
سه شنبه 29 آبان 1397 - 17:16:14
پیام خوزستان - رییس پارک علم و فناوری خوزستان با بیان اینکه مشاغل در عصر جدید به شدت در حال تغییر هستند، گفت: آینده در دست کسانی است که حرف و کار جدیدی داشته باشند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، بابک مختاری در آیین افتتاحیه کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری دانشگاه پیام‌نور اهواز که امروز سه‌شنبه (29 آبان‌ماه) در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که گفته می‌شود مهمترین ویژگی آن تغییر است اما بسیاری از صاحب‌نظران عقیده دارند مهمترین ویژگی عصر حاضر سرعت زیاد تغییر است؛ به گونه‌ای که انسان چندان نمی‌تواند خود را با این سرعت همراه کند.
وی افزود: در سال 1976 در بررسی 500 شرکت بزرگ دنیا مشخص شد 84 درصد دارایی این شرکت‌ها دارایی‌های فیزیکی و 16 درصد دارایی‌های فکری و دانشی هستند. در سال 2014 در بررسی مجدد این 500 شرکت مشخص شد 86 درصد سرمایه و دارایی آن‌ها دارایی فکری، دانشی و ناملموس و تنها 14 درصد دارایی آن‌ها دارایی فیزیکی است.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان گفت: پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و کانون‌های شکوفایی خلاقیت به دنبال تولید سرمایه‌های جدید در دنیا هستند. از زمان قدیم نفت و منابع طبیعی ارزش زیادی داشته‌اند اما این ارزش شاید تنها تا دو یا سه دهه آینده ادامه داشته باشد.
مختاری ادامه داد: برای رسیدن به این منابع، انسان باید حفاری کرده و تلاش زیادی می‌کرد. منابع انسانی نیز تقریبا به همین شکل هستند. کشف این منابع انسانی و شکوفا کردن آن‌ها آسان نیست. پارک علم و فناوری قرار است ایده و علم را به ثروت تبدیل کند. کسی که باید این کار را انجام دهد، افراد صاحب ایده هستند. برای این کار پارک علم و فناوری و کانون‌های شکوفایی خلاقیت، بستر لازم را برای ایده‌پردازان فراهم می‌کنند. مرحله اصلی این چرخه، مرحله کشف استعدادهایی است که می‌توانند در این راه موثر باشند.
وی خاطرنشان‌کرد: درواقع اگر پارک علم و فناوری را معادل دانشگاه در نظر بگیریم، دانشکده همان مراکز رشد و گروه‌های آموزشی همان هسته‌های فناور ما هستند. دانشجویان نیز همان ایده‌پردازان هستند که تمام کارها از آن‌ها آغاز می‌شود و اگر آن‌ها وجود نداشته باشند عملا پارک و مراکز رشد نمی‌توانند کاری انجام دهند.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان تصریح کرد: تمام خدماتی که پارک علم و فناوری خوزستان ارائه می‌دهد می‌تواند در کانون شکوفایی خلاقیت دانشگاه پیام نور اهواز ارائه شوند. پارک علم و فناوری خدمات مادی و معنوی مختلفی ارائه می‌دهد به طور مثال هر جایی که نام پارک علم و فناوری را داشته باشد، جزو مناطق آزاد تجاری محسوب می‌شود و از نظر قانون کار، صادرات و واردات و مالیات آن دقیقا مانند مناطق آزاد محسوب می‌شود.
مختاری افزود: این برای کسانی که می‌خواهند یک کسب و کار جدید را شروع کنند، بسیار مناسب است. همچنین تسهیلات مختلفی از طرف پارک پرداخت می‌شود تا ایده‌پردازان بتوانند ایده خود را به سرانجام برسانند. مقدار این تسهیلات نیز به اندازه‌ای است که در مراحل آغازین یک شرکت بتواند کارش را پیش ببرد.
وی گفت: در حال حاضر حدود 160 شرکت در پارک علم و فناوری خوزستان وجود دارد که از این تعداد حدود 90 شرکت از پایه کار خود را در پارک علم و فناوری خوزستان آغاز کرده‌اند و عموما نیز فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های خوزستان هستند. به طور کلی می‌توان گفت درصد موفقیت کسانی که کسب و کار خود را در پارک علم و فناوری خوزستان راه‌اندازی می‌کنند، تقریبا سه یا چهار برابر دیگر افراد است.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: حمایت‌های مالی ما اغلب قرض‌الحسنه هستند و اجاره دفاتری که در اختیار شرکت‌های‌مان قرار می‌دهیم نیز یک‌هشتم یا یک‌هفتم اجاره‌ای است که باید در خارج از پارک بپردازند. همه این مسائل باعث می‌شود یک شرکت مراحل اولیه را با خطر کمتری طی کند.
مختاری تصریح کرد: دولت دیگر نمی‌تواند از طریق بخش دولتی یا بخش‌های خصوصی اشتغال ایجاد کند؛ بنابراین از طریق تسهیلاتی که پارک‌ها ارائه می‌دهند، کمک می‌کنند که افراد برای خود کسب و کار راه بیاندازند.
وی گفت: در کانون شکوفایی خلاقیت،‌ ایده‌های دانشجویان پس از بررسی اولیه، در صورت داشتن شرایط لازم مورد حمایت قرار می‌گیرد. در این مرحله از اید‌ه‌ای که قابلیت تجارت داشته باشد، یک تا سه میلیون تومان حمایت می‌شود. در مرحله اولیه یک نمونه ابتدایی از این ایده ساخته شده و برای تولید آن، امکان‌سنجی لازم انجام می‌شود. اگر در این مراحل موفق ظاهر شود، به مرحله رشد مقدماتی و رشد وارد می‌شود.
رییس پارک علم و فناوری خوزستان ادامه داد: در این مرحله علاوه بر اینکه دفتر کار در اختیار ایده‌پردازان قرار داده می‌شود، 10 برابر نصف مقدار معاملات کوچک که امسال معادل 125میلیون تومان است، از این ایده حمایت می‌شود. در مرحله تجاری‌سازی نیز تا 240 میلیون تومان به افراد تسهیلات داده می‌شود. در کنار حمایت‌های پارک، نهادهای مختلف دیگری در کشور نیز هستند که حمایت‌های دیگری انجام می‌دهند.
مختاری افزود: از دانشجویان می‌خواهم به مشاوران ما در پارک مراجعه کنند. با توجه به فضای ناامیدی که در این حوزه‌ها وجود دارد، توصیه می‌کنم از افراد موفق مشاوره بگیرید. مشاغل به شدت در حال تغییر هستند. هر شغلی که تکرارپذیری بالایی داشته باشد، توسط ربات جایگزین شده است یا به زودی جایگزین می‌شود. آنچه که مهم است تفکر شما است، باید به گونه‌ای فکر کنید که ربات نتواند کار شما را انجام دهد، یا شما آن ربات را بسازید.
وی ادامه داد: آینده در دست کسانی است که حرف و کار جدیدی داشته باشند. پارک علم و فناوری خوزستان وظیفه دارد از این ایده‌ها حمایت کند. به زودی جشنواره ایتاپ دانشگاه پیام نور همین جا برگزار می‌شود که هدف از برگزاری این جشنواره نیز شناسایی ایده‌ها است.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/91850/آینده-در-دست-کسانی-است-که-حرف-و-کار-جدیدی-داشته-باشند
بستن   چاپ