پیام خوزستان
قائم مقام شيلات ايران عنوان کرد:
فعاليت 36 هزار نفر در زمينه صيد و صيادي در خوزستان
شنبه 11 شهريور 1396 - 11:27:32 PM
مهر
خوزستان آنلاين - قائم مقام رئيس سازمان شيلات ايران و مجري طرح پرورش ماهي در قفس از فعاليت 36 هزار نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم در زمينه صيد و صيادي در خوزستان خبر داد.

سيف اله حقيقي در جلسه شوراي کشاورزي استان خوزستان در محل سرسراي اجتماعات فرمانداري آبادان گفت: بحث صيد و صيادي در دنيا با محدوديت اساسي به نام ذخاير روبروست و اين موضوع در ايران بيش از ساير کشورهاي دنيا خود را نشان داده است.
وي افزود: 10 سال پيش در دنيا سهم آبزي پروري از کل محصولات شيلاتي 40 درصد بوده است که در سال 2014 طبق آمار فائو اين عدد به 51 درصد رسيده، يعني سهم صيد و صيادي در توليد آبزيان از آبزي پروري کمتر شده، اين نشاندهنده آنست که حرکت به سوي آبزي پروري چه دريايي و چه در منابع آبي داخلي آغاز شده است که اميد مي رود تا نمايندگان مجلس از بحث آبزي پروري دريايي حمايت کنند.
حقيقي اظهار کرد: در کشور ما ميانگين صيد روزانه هر قايق در بين سالهاي 81 تا 85 ، 115 کيلوگرم بوده است و اين رقم در سال 95 تنها به 35 کيلوگرم رسيد تلاش صيادي ثبات و گاها بيشتر هم بوده اما ميزان توليد و بهره برداري به يک سوم و گاهي کمتر رسيده است.
وي تصريح کرد: اين عدد در کل سواحل ما به همين صورت است، سايز محصولات دريايي نيز کوچکتر شده است، فرصت اينکه آبزيان در دريا به آن وزن اصلي برسند داده نمي شود به همين دليل مجبوريم با حفظ تلاش صيادي اجازه ندهيم تا اين کار از توجيه اقتصادي بيفتد و براي آن در دادن مجوزهاي جديد محدوديت داريم.
قائم مقام رئيس سازمان شيلات ايران و مجري طرح پرورش ماهي در قفس گفت: بايد به طرق مختلف اينها را ساماندهي کنيم که بخشي از آن در سالهاي گذشته رديف اعتباريش در استان آمده است همچون توليد زيستگاههاي مصنوعي که سال گذشته نيز کارهايي شده است، اميد است استاندار خوزستان نيز در اين زمينه به 36 هزار نفري که به طور مستقيم و غير مستقيم در زمينه صيد و صيادي در سطح خوزستان فعاليت دارند، ياري رساند.
حقيقي افزود: صيادان خوزستاني سال گذشته 48 هزار تن توليد داشتند به همين دليل اين قشر را نمي توان همينطوري رها کرد و بايد برايشان اقداماتي را به انجام رساند.
وي اظهار کرد: اگر چه به اذعان برخي ها اعتبارات اين حوزه کم است اما بندر صيادي چيزي است که در خدمت صياد است نه آبزي پرور، ما براي اسکله صيادي آبادان در سال 96، اعتباري معادل 3.2 ميليارد تومان تخصيص داديم که بخش اعظمي از آن نيز تاکنون پرداخت شده و اميد مي رود تا با کمک نمايندگان مجلس بتوانيم تخصيص صد در صد را براي خوزستان داشته باشيم.
حقيقي تصريح کرد: براي اسکله صيادي بحرکان دو ميليارد تومان و براي اسکله ابوخضير نيز 1.5 ميليارد تومان اعتبار در سال جاري اختصاص يافت، در مورد اسکله ماهشهر نيز از مسئولان استان مي خواهيم تا موضوع مالکيت آن را حل کنند.
قائم مقام رئيس سازمان شيلات ايران و مجري طرح پرورش ماهي در قفس گفت: در بحث صيد و صيادي پيشنهاد مي شود تا کميته ويژه اي در اسرع وقت با حضور معاونت صيد و صيادي و کارشناسان مربوطه در آبادان تشکيل شود و مسائل مبتلابه صيادان را با حضور نماينده استانداري را مورد بحث و بررسي قرار داده و راهکارهاي رفع آنها را نيز بيابند.
حقيقي افزود: قول مي دهيم تا در زمينه صيد و صيادي به هر ميزاني که استان اعتبار پيش بيني کند ما نيز در شيلات از محل اعتبارات ملي به همان ميزان اعتبار بگذاريم.
وي با اشاره به موضوع آبزي پروري اظهار کرد: چوئبده آبادان پتانسيل و ظرفيت اش بسيار بيشتر از عددهاي موجود است به همين دليل بايد ميان آبزي پرورهايي که پاي کارند با آناني که کار را رها کرده اند تفکيک قائل شد و هم اينکه در سطح استان و ملي اين افراد را تا مرحله گذر از بحران کمک کنيم.
حقيقي تصريح کرد: بايد در جلسات تخصصي تر مسائل مربوط به آبزي پروري مطرح و دنبال شود، بخشي از کارها تنها نياز به يک تصميم دارد و اعتبار نمي خواهد به طور مثال در خوزستاني که گونه مورد نظر موسسه تحقيات شيلات پس از سالها مطالعه از آن پاسخ مثبت گرفته اما مجوز براي آن صادر نمي شود مورديست که نياز به تصميم دارد و اگر انجام شود مي تواند جهش خوب و مشهود و درآمد خوبي را ايجاد کند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/9315/فعاليت-36-هزار-نفر-در-زمينه-صيد-و-صيادي-در-خوزستان
بستن   چاپ