پیام خوزستان
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان خبر داد:
تخمین وجود بیش از 6400 نفر HIV مثبت در خوزستان / شناسایی یک‌سوم موارد مبتلا
شنبه 10 آذر 1397 - 17:53:59
پیام خوزستان - سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در خوزستان شش هزار و 475 نفر مورد زنده مبتلا به HIV تخمین زده شده است که از این تعداد دو هزار و 698 نفر شناسایی شده‌اند. در مجموع در استان خوزستان حدود یک‌سوم از موارد مبتلا به HIV شناسایی شده‌اند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر مهدی حسینی‌زاده در همایش روز جهانی ایدز برابر با اول دسامبر که امروز (10 آذرماه) در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، با اشاره به شعار جهانی روز جهانی ایدز "من هم آزمایش HIV می‌دهم" اظهار کرد: بیماری ایدز واقعیتی است که در بستر جامعه وجود دارد و باید برای امنیت خودمان و جلوگیری از مشکلات و بار اقتصادی ناشی از این ویروس، واقعیت‌های بیماری را به مردم و نسل‌های آینده برسانیم.
وی با بیان اینکه عده قابل توجهی مبتلا به ویروس HIV هستند، افزود: این ویروس به سلول‌های دفاعی بدن حمله کرده و به تدریح قدرت دفاعی بدن را ضعیف می‌کند. اگر این بیماری تشخیص داده نشود و به موقع اقدامی نشود، فرد به انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها مبتلا خواهد شد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: بیماری HIV از طریق تماس‌های معمولی مثل دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی، عطسه و سرفه، استفاده از ظروف و وسایل غذاخوری مشترک، استفاده از استخر، توالت و حمام مشترک و نیش حشرات منتقل نمی‌شود.
حسینی‌زاده با تأکید بر لزوم برداشتن انگ اجتماعی از بیماران مبتلا به ایدز، گفت: نباید از این بیماری به عنوان یک تابو صحبت شود. باید واقعیت بیماری را به فرزندانمان بگوییم تا راه‌های انتقال این ویروس را بدانند و متوجه شوند که این بیماری در کمین رفتارهای پرخطر وجود دارد.
وی تصریح کرد: جمعیت جوان باید مراقبت شود و با دادن اطلاعات کافی به آن‌ها جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری تلاش کرد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: بیماری ایدز در دهه‌های گذشته موجب موارد مرگ فراوانی می‌شد اما در حال حاضر اینگونه نیست زیرا دارویی وجود دارد که بار ویروس را تا حدی پایین می‌آورد که قابل انتقال نباشد.
حسینی‌زاده با اشاره به تاثیر رفتارهای پرخطر در انتقال ویروس بیماری ایدز عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر مواد مخدر روان‌گردان می‌توانند قدرت تصمیم‌گیری فرد را مختل کرده و فرد را در معرض خطر رابطه جنسی محافظت نشده قرار دهند. در این شرایط با ارائه اطلاعات کافی می‌توانیم از انتقال بیماری جلوگیری کنیم. با آگاهی رسانه‌ای می‌توان از ابتلا به بیماری ایدز جلوگیری و آن را کنترل کرد. همچنین با اخذ آزمایش می‌توانیم بیماریابی خوبی انجام دهیم.
وی رفتار پرخطر در جمعیت خاص از جمله معتادان را از عوامل نگران‌کننده در انتقال بیماری ایدز دانست و گفت: باید به سمتی برویم که بتوانیم بیماری را در افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، شناسایی کنیم.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: قطعا حضور و فعالیت سایر سازمان‌ها در کنار مجموعه بهداشت لازم و ضروری است و تا زمانی که سازمان‌های مردم‌نهاد به سراغ ما نیایند، در بحث ارتقای سلامت و مهار بیماری‌ها موفق نخواهیم شد.
حسینی‌زاده با بیان اینکه پزشکان نباید بیماران مبتلا به ویروس HIV را از مراکز درمانی برانند،‌گفت: پزشکان باید بدانند که هر فردی برای درمان مراجعه می‌کند، ممکن است آلوده به ویروس قابل انتقال باشد. نباید هیچ بیماری از حوزه درمانگران رانده شود. اگر یک بیمار آلوده به ویروس باشد و از طرف پزشکی رانده شود، نشان از ضعف علمی پزشک است و ممکن است در مراجعات بعدی بیماری خود را اعلام نکند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت HIV در جهان گفت: از سال 1980 تاکنون 80 میلیون نفر در دنیا مبتلا به ویروس HIV‌ شده‌اند و در حال حاضر 36.9 میلیون نفر در جهان با این ویروس زندگی می‌کنند. تا پایان سال 2017 نیز 21.7 میلیون نفر در جهان درمان رتروویروسی را دریافت کرده‌اند.
وی ادامه داد: موارد جدید مبتلا به ویروس در سال 2017 نیز 1.8 میلیون نفر بوده است. همچنین مرگ منتسب به این ویروس در سال 2017 تعداد 940 هزار نفر بوده است.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به آمار مبتلایان به HIVافزود: تا انتهای شهریورماه امسال، 59 هزار و 531 نفر مورد زنده مبتلا به HIV در کشور تخمین زده شده است که از این تعداد 24 هزار و 860 نفر شناسایی شده‌اند. بنابراین حدود 50 درصد موارد بیماری در کشور شناسایی نشده‌اند. همچنین 14 هزار و 459 نفر در کشور تحت مراقبت هستند که از این تعداد 12 هزار و 434 نفر تحت درمان بیماری ایدز قرار گرفته‌اند.
حسینی‌زاده بیان کرد: در خوزستان شش هزار و 475 نفر مورد زنده مبتلا به HIV تخمین زده شده است که از این تعداد دو هزار و 698 نفر شناسایی شده‌اند. در مجموع در استان خوزستان حدود یک‌سوم از موارد مبتلا به HIV شناسایی شده‌اند. همچنین از این تعداد، یک هزار و 950 نفر تحت مراقبت و یک هزار و 535 نفر تحت درمان هستند. همچنین برای یک هزار و 245 نفر سنجش ویروسی انجام شده است.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در جمعیت تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی اهواز حدود سه هزار و 410 نفر مورد زنده مبتلا به ویروس HIV تخمین زده شده است که از این تعداد، یک هزار و 44 نفر شناسایی شده‌اند و 824 نفر تحت مراقبت و 658 نفر تحت درمان قرار دارند.
وی با اشاره به شایع‌ترین راه‌های انتقال بیماری در موارد شناسایی شده در کشور، گفت: از مجموع موارد شناسایی شده، 61.7 درصد انتقال بیماری از طریق تزریق و 20.3 انتقال بیماری از طریق روابط جنسی بوده است. در حال حاضر ابتلا به بیماری ایدز از طریق روابط جنسی رو به افزایش است که این موضوع نگران‌کننده است و تغییر روش ابتلا به بیماری ایدز اهمیت آگاهی‌بخشی را نشان می‌دهد.
حسینی‌زاده افزود: در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز 62.91 درصد موارد ابتلا از طریق تزریق و 31.80 درصد از طریق روابط جنسی بوده است که 17.25 درصد از این موارد را زنان و 82.75 درصد را مردان تشکیل می‌دهند.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: متأسفانه درصد زنان مبتلا به بیماری ایدز در موارد جدید تشخیص داده شده، در سطح کشور افزایش یافته است.
وی با اشاره به انجام برنامه شناسایی زنان باردار HIV مثبت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: با انجام تست‌های تشخیص سریع HIV در سال گذشته بین مادران باردار مبتلا به HIV، از ابتلای 20 نوزاد به این ویروس جلوگیری شد.
حسینی‌زاده با اشاره به موارد شناسایی بیماران HIV بر اساس مکان در دانشگاه علوم پزشکی اهواز، گفت: در سال جاری 21 مورد بیمار HIV مثبت در کمپ‌های ترک اعتیاد، سه مورد مادر باردار HIV مثبت در مراکز جامع سلامت، دو مورد بیمار HIV HIV در بیمارستان، چهار مورد بیماری HIV مثبت در زندان، دو مورد بیمار HIV مثبت در مرکز زنان آسیب‌پذیر و 38 مورد در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در دانشگاه علوم پزشکی اهواز شناسایی شده‌اند.
وی با اشاره به انجام تشخیص طبی سریع HIV بر اساس گروه‌های هدف دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال گذشته، بیان کرد: در سال گذشته 74 هزار و 459 مورد تست تشخیص سریع ویروس HIV در دانشگاه اهواز انجام شده است.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهداف مهار بیماری ایدز تا سال 2020 گفت: تا سال 2020 باید 90 درصد افراد مبتلا به ویروس ایدز شناسایی شوند. همچنین 90 درصد افراد شناسایی شده باید تحت درمان قرار بگیرند و بار ویروسی در 90 درصد افراد تحت درمان باید تا حدی کاهش یابد که غیرقابل اندازه‌گیری شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/94147/تخمین-وجود-بیش-از-6400-نفر-HIV-مثبت-در-خوزستان---شناسایی-یک‌سوم-موارد-مبتلا
بستن   چاپ