پیام خوزستان
گزین‌گویه‌های محمود دولت‌آبادی در قاب خط حدیث پویان‌مهر
دوشنبه 19 آذر 1397 - 16:34:27
پیام خوزستان - نخستین نمایشگاه خوشنویسی قطعات نثر ادبی در ایران به قلم حدیث پویان‌مهر، هنرمند خوشنویس خوزستانی، با نام «سخن» شامل قطعات نثر ادبی به انتخاب و خوشنویسی این هنرمند چندی پیش در تهران برپا شد.
وی در گفت‌وگو با ایسنا ـ منطقه خوزستان، درباره این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه خوشنویسی «سخن» براساس علاقه شخصی من به تفکر اجتماعی و سبک زندگی یک نویسنده مطرح ایرانی یعنی محمود دولت‌آبادی شکل گرفت. این باعث شد که چیزی حدود دو سال برای پیدا کردن و برقراری ارتباط با دولت‌آبادی به گشت‌وگذار بپردازیم و در نهایت سال 96 موفق به دیدار ایشان شدم و توانستم ایده‌ام را برای برپایی نمایشگاه خوشنویسی از آثار نثر او در میان بگذارم و ایشان هم استقبال کردند.
وی با بیان این که دولت‌آبادی از همان ابتدا حساسیت خاصی را برای انتخاب جملات از میان کتاب‌هایش داشت گفت: دولت‌آبادی در اولین دیدار از نمایشگاه که شامل جملات قصار او است به من گفت که ابتدا موظفی تا تمام آثارم را مو به مو مطالعه و سپس 120 جمله از میان این کتاب‌ها انتخاب کنی و به خوشنویسی آن‌ها بپردازی. در نهایت با مطالعه آثار دولت‌آبادی توانستم 120 جمله را از کتاب‌هایش بیرون بکشم. بعد از آن، دولت‌آبادی با گزینش 30 جمله طلایی به طور رسمی شروع پروژه را کلید زد.
پویان‌مهر با اشاره به انتخاب نام «سخن» برای نمایشگاه خوشنویسی اظهار کرد: از آن جا که محمود دولت‌آبادی برای انتخاب نام نمایشگاه حساسیت ویژه‌ای داشت، نامگذاری نمایشگاه با نام «سخن» با تصمیم ایشان بود.
وی با بیان این که برای خوشنویسی آثار نمایشگاه سخن انتخاب کاغذ، مرکب و ترکیب‌ها از اردیبهشت 97 تا نیمه‌های مرداد طول کشید خاطرنشان کرد: طی روند خلق آثار و کار بر روی پروژه آقای دولت‌آبادی چندین بار از کار من بازدید کرد. ایشان نظارت ویژه‌ای به روند کار داشتند به گونه‌ای که به طور مکرر از لحاظ ادبی راهنمایی‌هایی را به بنده می‌دادند. به این ترتیب، در شهریور 97 نمایشگاه سخن در فرهنگ‌سرای شفق تهران برای اولین بار در ایران با نمایش آثار خوشنویسی نثر آغاز به کار کرد.
وی با بیان این که معرفی هنر خوشنویسی، آشنایی با هنرمندان جوان و نقش هنر خوشنویسی در ادبیات و فرهنگ از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است افزود: در ادامه برگزاری نمایشگاه سخن در تهران بنا به تعلق خاطری که به زادگاهم داشتم با یاری جمعی از دوستان این نمایشگاه را در اهواز نیز برپا کردم تا شاید از این راه به اعتلای سطح فرهنگ در کلانشهر اهواز کمک کرده باشم و علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی را با این سبک کار آشنا کرده باشم.
این هنرمند خوشنویس با اشاره به رسم‌الخط به کار گرفته شده در آثار نمایشگاه سخن گفت: من در تهران شاگرد استاد مجتبی ملک‌زاده، مدرس و استاد سبک شکسته نستعلیق قدما، هستم. نمایشگاه سخن اولین نمایشگاه در اهواز است که آثار خوشنویسی به سبک شکسته نستعلیق قدما را در معرض دید عموم قرار می‌دهد.

پویان‌مهر، با اشاره به چگونگی ایده‌پردازی و طراحی آثار خوشنویسی در نمایشگاه سخن اظهار کرد: تمام ترکیب‌های به کار گرفته شده در نمایشگاه سخن ایده ذهنی خودم بوده است. من با استفاده از تخصص خودم در سبک شکسته نستعلیق قدما سعی کردم تا ترکیب‌های بدیعی را استفاده کنم تا هم با جملات استاد دولت‌آبادی تناسب داشته باشد و هم به گونه‌ای باشد که مخاطب را تحت تاثیر قرار بدهد.
وی با بیان این که در خلق آثار خوشنویسی هم تکنیک به کار گرفته شده و هم خلاقیت ذهنی افزود: در خوشنویسی اصل کار بر این پایه است که علاوه بر استفاده از تکنیک درست، مفاهیم جملات نیز در عین زیبایی بدون هیچ گونه تغییر به مخاطب منتقل شده و در ترکیب دستخوش تغییر نشود.
عضو انجمن خوشنویسان ایران با بیان این که در تمام مدت شکل‌گیری این نمایشگاه از ایده‌پردازی تا اجرای کار، حمایت معنوی کاملی از جانب استاد دولت‌آبادی داشته‌ام تصریح کرد: برای شکل‌گیری این رویداد مهم، نهادها و مسوولان مربوطه متاسفانه از من حمایت چندانی برای به فرجام رساندن این نمایشگاه نکردند. ما هنرمندان توقع زیادی از مسوولان داریم اما نه به معنای مطالبات خارج از چارچوب زیرا سقف مطالبات ما هنرمندان متناسب با تلاشی است که انجام می‌دهیم نه چیزی بیشتر و نه کمتر. ناگفته نماند که بخشی از سود حاصل از فروش آثار هنریاین نمایشگاه به بیماران سرطانی اختصاص داده شده است.
پویان‌مهر در خصوص فقدان گالری هنری در اهواز گفت: کسی که می‌خواهد به طور آزادانه فعالیت هنری را در استان خوزستان آغاز کند، متاسفانه بزرگترین مانع او نبود محلی برای ارایه آثار خودش است. بنابرین علل مختلفی از جمله مرکزگرایی به سمت تهران از جمله مواردی هستند که باعث شده تا فضای فرهنگی اهواز را رخوتی چند فرابگیرد. در میان باید بگویم که تشکیل صندوقی برای حمایت از هنرمندان از جمله هنرمندان تجسمی، می‌تواند به برگزاری بهتر چنین رویدادهایی کمک کند زیرا هنرمند اولین دغدغه‌اش نباید مسایل مالی باشد. امروز اما متاسفانه هنرمندان از جیب خرج می‌کنند و از این رهگذر چیزی عایدشان نمی‌شود.
وی با اشاره به استقبال علاقه‌مندان خوشنویسی به فراگیری سبک شکسته نستعلیق قدما در اهواز بیان کرد: از آن جا که در کل خوزستان تنها کسی که در این سبک آموزش دیده است من هستم پیشنهادهای خوبی برای برگزاری دوره‌های آموزشی این سبک در اهواز به من داده شده که با یاری خدا به زودی جزییات آن را اعلام خواهم کرد.
این هنرمند خوشنویس در پاسخ به این پرسش که آیا خوشنویسی می‌تواند چرخ زندگی را بچرخاند پاسخ داد: هستند کسانی که به این فعالیت مشغول هستند و از آن بهره اقتصادی می‌برند اما خوشنویسی برای من همیشه چیزی جز هنر نبوده است و در حال حاضر به لحاظ مالی برنامه خاصی برای آن شکل نداده‌ام.
پویان‌مهر با بیان این که در این مدت استقبال بسیار خوبی از نمایشگاه سخن شده است خاطرنشان کرد: هر کسی که به کاری علاقه دارد باید پشتکار و پیگیری تمام آن را دنبال کند زیرا قدم گذاشتن در راه رسیدن به هدفی که پشتوانه آن علاقه باشد دیر یا زود داشته باشد، سوخت و سوز ندارد. خود من در ابتدای راه شاید هیچ گاه فکر نمی‌کردم که حتی استاد دولت‌آبادی را از نزدیک ببینم اما با 2 سال پیگیری و تلاش شبانه‌روزی توانستم موانع را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارم و کاری که فکر می‌کردم نشدنی است را انجام دهم.
همچنین محمود دولت‌آبادی، نویسنده نام آشنای ایرانی دارای نشان شوالیه، در جریان بازدید از نمایشگاه سخن در تهران گفت: من علاقه زیادی به هنر خط و خوشنویسی دارم. از این رو تمام کارهای خود را با دست می‌نویسم.

وی افزود: من برای بهتر نوشتن حدود 10 سال زحمت کشیدم تا بتوانم ذهن و دست خود را با یکدیگر هماهنگ کنم زیرا در اوایل کارم خیلی بد خط می‌نوشتم، به همین علت زحمات زیادی کشیدم تا بتوانم دست و ذهنم را هنگام نوشتن با یکدیگر هماهنگ کنم.
دولت‌آبادی همچنین در خصوص نمایشگاه سخن گفت: از خانم حدیث پویان‌مهر بسیار تشکر می‌کن مکه با خلاقیت تمام توانسته نمایشگاهی نو را در قالب آثار خوشنویسی به نثر آن هم به این زیبایی خلق کند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/95281/گزین‌گویه‌های-محمود-دولت‌آبادی-در-قاب-خط-حدیث-پویان‌مهر
بستن   چاپ