پیام خوزستان
اعضای شورای مدیریت بحران پیشگیری را مقدم بر هر چیزی بدانند/عدم آموزش عامل تلفات احشام عشایر دزفول
سه شنبه 20 آذر 1397 - 13:55:27
پیام خوزستان -

  به گزارش روابط عمومی اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان کیامرث حاجی زاده روز دوشنبه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در فرمانداری دزفول اظهار داشت: دزفول نماد مقاومت و ایثار در دفاع مقدس و یکی از قطبهای مهم اقتصادی با توجه به تحریم های ظالمانه است.
وی افزود: دزفول که در زمان جنگ دژ تسخیر ناپذیر بود امروز نیز در جنگ اقتصادی دژی تسخیر ناپذیر استان و کشور خواهد بود.
مدیر کل مدیریت بحران استان ادامه داد: ساختار مدیریت بحران در کشور و استان به شکلی است که استاندار رییس ستاد مدیریت بحران، مدیرکل مدیریت بحران دبیر این ستاد و مدیران کل اعضای آن هستند و به اذن مقام معظم رهبری اجازه داده شده تا در شرایط بحرانی از نیروهای مسلح نیز استفاده شود.
وی گفت: در هنگام وقوع بحران همه شهرستان تحت یک فرماندهی واحد وارد عمل می شوند البته نکته مهم این است که مدیران باید در حوزه پیش بینی و پیشگیری اقدام کنند.
حاجی زاده یادآور شد: در حال حاضر در حوزه پیش بینی و پیشگیری در کشور و استان ضعفهایی وجود دارد و مدیران ما هنوز به این مساله که مرحله پیشگیری بهترین مرحله در مدیریت بحران است اعتقاد پیدا نکرده اند.
وی گفت: در مرحله پیشگیری هزینه هایی که صورت می‌گیرد بسیار کمتر از مراحل بعدی است و سرمایه گذاری محسوب می شود مثلا اگر مسیلهای درون شهر در مسجد سلیمان لایروبی می شد امروز این همه خسارت و آبگرفتگی منازل را شاهد نبودیم.
مدیر کل مدیریت بحران استان گفت: باید عملکرد اعضای شورای مدیریت بحران در استان و شهرستان ها به سمتی برود که پیشگیری را همیشه مقدم بدانند و در مرحله پیشگیری مسایل را حل کنند.
وی با اشاره به  عشایر دزفول که گرفتار سیلاب شدند توضیح داد: اگر مسئولان این شهرستان پیش از وقوع این اتفاق، به اخطاریه ها و اطلاعیه هایی که توسط اداره کل مدیریت بحران صادر میشد توجه میکردند و مکانی مناسب را برای اسکان آن‌ها در نظر میگرفتند این همه مشکل و استرس روانی برای مردم پیش نمی آمد.
حاجی زاده تاکید کرد: تلفاتی که در بحث احشام در هنگانم سیلاب شاهد بودیم علت آن عدم آموزش و ناآگاهی بوده است. که لازم است در این زمینه اداره کل امور عشایر اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی برای عشایر کند.
 
مصوبات:
-پنجاه میلیارد تسهیلات ارزان قیمت جهت پرداخت به کشاورزان خسارت دیده توسط صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان به صندوق حمایت دزفول اختصاص یابد.
– کمیته ای برای خسارات با حضور نماینده فرماندار و نماینده انجمن صنفی تشکیل گردد و فرم ها با نظر این نمایندگان تکمیل شود و با توجه به این که دزفول قطب کشاورزی است در اولویت خسارات کشاورزی قرار گیرند علاوه بر این کشاورزانی که بیمه نیستند نیز خساراتشان بررسی و مورد توجه قرار داده شود.
-سازمان آب و برق  مکلف است کلیه کانالهایش را لایروبی کند و مشکلاتی که دارند را برطرف کند و نقاطی را که موجب آبگرفتگی زمین کشارزان می شود را رفع نماید.
-سد بالارود توسط سازمان آب و برق آغاز شود و تا پایان سال  عملیات اجرایی در دستور کار قرار گیرد و سیل بند بالا رود نیز پیگیری شود.
– جهاد کشاورزی درحوزه اجاره بها با توجه به خسارتی که به محصول کشاورزان وارد شده حداکثر مساعدت را داشته باشد.
-منابع طبیعی، فرماندار و مدیر کل امور عشایر ظرف یک تا 2 روز آینده عشایری که محل اسکانشان آسیب دیده را جابجا نماید و برای بارندگی های پیش رو نیز اطراق گاهی امن برای مابقی عشایر در معرض خطر در نظر بگیرد.
-خسارات وارده به احشام از سوی بیمه کشاورزی به صورت صد در صد درنظر گرقته شود.
-هلال احمر باید انبارهایش را در دزفول تقویت نماید چراکه معین سه شهرستان اندیمشک، شوش و گتوند است و عشایر و روستاییان را از نظر اقلام امدادی تجهیز کنند.
-ست کامل راه سازی از طریق معاون امور سد آب و برق در اختیار اداره کل امور عشایر قرار گیرد تا جاده های آنها بازسازی شود.
-پل ماهور برنجی ظرف یک ماه تعیین تکلیف شود.
-میزان خسارات وارده به پل ها به ویژه پل سیاه منصور و پل روستای شیرین آب برآورد شود تا اعتبار ترمیم و ساخت آنها از طریق ماده 23 تامین شود.
-پنج کیلومتر از جاده حمزه تا پیچ فدک از طریق ماده 23 تعریض گردد.
-یک دستگاه بولدوزر و بیل مکانیکی از سازمان آب وبرق برای منازل روستای آب شیرین به بنیاد مسکن تحویل داده شود.
-منابع طبیعی طرح مطالعه اب خیز داری شیرین آب را انجام دهد.
– 2 کیلومتر  لوله 6 و 2 کیلومتر لوله چهار تحویل آب و فاضلاب روستایی داده شود.
-آسیب شناسی سیل و راه کارهای کوتاه مدت و بلند مدت از سوی منابع طبیعی انجام شود و به اداره کل بحران گزارش آن اعلام گردد. 
نویسنده خبر: عاطفه جوادی 
کد: 47251
نویسنده خبر:
تصاویر مرتبط



http://www.khozestan-online.ir/fa/News/95373/اعضای-شورای-مدیریت-بحران-پیشگیری-را-مقدم-بر-هر-چیزی-بدانند-عدم-آموزش-عامل-تلفات-احشام-عشایر-دزفول
بستن   چاپ