پیام خوزستان

آخرين مطالب

اسناد راهبردی انرژی و منابع معدنی 2050 روسیه تدوین شد/ جهش به خالص کربن صفر وزارت نفت

اسناد راهبردی انرژی و منابع معدنی 2050 روسیه تدوین شد/ جهش به خالص کربن صفر
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - روسیه در حال تدوین و تصویب راهبردهای بخش انرژی و منابع معدنی خود تا سال 2050 است که در آن بر دستیابی به خالص کربن صفر، در دسترس بودن انرژی با قیمت مناسب و نقش فناوری و موارد دیگر برای توسعه صنعتی آینده این کشور تأکید شده است.

به گزارش شانا به نقل از هفته‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، وزارت منابع طبیعی روسیه پیش‌نویس راهبرد 2050 را برای توسعه منابع معدنی این کشور تدوین کرده است. این سند بر اکتشاف و توسعه گسترده فرآوری مواد خام تمرکز دارد که اکنون روسیه در آنها با کمبود مواجه است.
این مواد برای حمایت از توسعه صنعتی آینده این کشور از جمله در بخش دفاعی نیاز است، به‌علاوه با توجه به حجم ذخایر هیدروکربوری روسیه، همچنان این ذخایر نیز باید نقش برجسته‌ای در اقتصاد و توسعه صنعتی روسیه ایفا کنند.
سند راهبرد انرژی 2050 روسیه که اکنون توسط دولت در حال بررسی قرار دارد، بر این فرض استوار است که تقاضای جهانی نفت حداقل در 10 تا 15 سال آینده به اوج خود نخواهد رسید، ضمن اینکه انتظار می‌رود مصرف گاز فراتر از این بازه زمانی افزایش یابد.
هر دو سند راهبردی یادشده برای برنامه‌ریزی بلندمدت روسیه در محیط ژئوپلیتیک جدید جهان نیاز است.
به گفته الکساندر کوزلوف (Alexander Kozlov)، وزیر منابع طبیعی روسیه، تقاضا در سطح جهان و روسیه برای فلزات آهنی، غیرآهنی، گران‌بها و عناصر کمیاب خاک تا سال 2050 به‌شدت افزایش خواهد یافت. این میزان برای اورانیوم، منگنز، کروم، تیتانیوم و مولیبدن (molybdenum) بیش از دو برابر خواهد شد. برای تنگستن و زیرکونیوم بیش از چهار برابر و برای لیتیوم 80 برابر خواهد شد.
کوزلوف در مورد پیش‌نویس راهبرد توسعه منابع معدنی اظهار کرد: وظیفه ما تأمین مواد معدنی صنایع داخلی، همچنین حمایت از صادرات پایدار آنها در بلندمدت است.
وزارت منابع طبیعی این کشور در وب‌سایت خود اعلام کرد این راهبرد دو سناریو دارد. سناریوی پایه حفظ ذخایر و تولید مواد معدنی در سطوح فعلی با رشد اندک را در نظر می‌گیرد، در حالی‌ که سناریوی هدف به سمت رشد سریع پایه منابع معدنی برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده اقتصاد روسیه برای مواد خام است که به گفته کوزلوف، فهرست مواد معدنی که روسیه کسری دارد، شامل 17 مورد است.
پیش‌نویس راهبرد منابع معدنی و راهبرد انرژی 2050 به نهادهای مختلف فدرال برای بررسی و اظهارنظر ارسال شده است که قبل از بحث نهایی توسط دولت نظرات آنها مورد توجه قرار خواهد گرفت. ممکن است بررسی نهایی سند در هیئت دولت جدید روسیه پس از تحلیف ریاست‌جمهوری پوتین برای یک دوره 6 ساله دیگر صورت گیرد.
منابع داخلی شرکت اذعان دارند شرکت هلدینگ دولتی اکتشاف‌های زمین‌شناسی روسیه Rosgeologiya سفارش‌های تجاری زیادی برای انجام اکتشاف نفت و گاز ندارد. یکی از دلایل نبود سفارش می‌تواند این باشد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه از قبل ذخایر زیادی برای توسعه دارند. یوگنی پتروف (Yevgeny Petrov)، رئیس آژانس منابع زیرزمینی روسیه، Rosnedra، می‌گوید روسیه ذخایر کافی نفت برای تولید و مصرف 60 سال و ذخایر گاز برای بیش از 100 سال دارد. با این حال، این بازه زمانی هر سال بسته به وضع بازار و توسعه فناوری تغییر می‌کند.
سرمایه‌گذاری در اکتشاف نفت و گاز سال گذشته توسط تولیدکنندگان به 320 میلیارد روبل (3.8 میلیارد دلار) رسید که بیش از 68.6 میلیارد روبل به اکتشاف مواد معدنی اختصاص یافت. بر اساس ارقامی که هفته گذشته در نشست سالانه آژانس منابع زیرزمینی روسیه Rosnedra منتشر شد، سرمایه‌گذاری دولتی در اکتشاف‌های زمین‌شناسی نفت و گاز تنها 12 میلیارد روبل بود. یکی از وظایفی که این آژانس برای خود تعیین کرده، جذب تولیدکنندگان برای توسعه منابع در شرق سیبری و قطب شمال است که در آن باید خوشه‌های جدید نفت و گاز ایجاد شود. با این حال شرکت‌ها ذخایری را که زیرساخت‌های موجود در نزدیکی آنهاست، ترجیح دهند و به‌طور عمده برای کاهش هزینه‌ها، اقدام به اکتشاف در مناطق نزدیک به محل تولید کنونی خود می‌کنند.
اطلاعات زیادی در مورد پیش‌نویس راهبرد انرژی 2050 روسیه در دست نیست. پاول سورکین، معاون اول وزیر انرژی روسیه، اوایل سال 2024 گفته بود اولویت‌های این راهبرد شامل در دسترس بودن انرژی برای مشاغل و جمعیت با قیمت‌های مناسب، دستیابی به خالص انتشار کربن صفر و حکمرانی فناورانه است. وی همچنین در ماه فوریه اعلام کرد راهبرد جدید انرژی 2050 ما مبتنی بر ترکیب این سه عامل است.
به گفته سورکین، به‌رغم اجرای برنامه خالص انتشار کربن صفر، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد انرژی روسیه کم خواهد بود و تا سال 2050 از 10 درصد تجاوز نخواهد کرد. وی تأکید کرد که تعهدات اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای روسیه از طریق روش‌های دیگری از جمله ارتقای کارایی انرژی، استفاده از فناوری چرخه بسته در نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک و استفاده از گاز به‌عنوان سوخت خودروها حاصل خواهد شد.
هیچ هدفی برای تولید نفت و گاز روسیه وجود ندارد، اما یک دیدگاه و باور عمومی وجود دارد که تولیدکنندگان نفت و گاز روسیه برای حفظ نقش خود به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان پیشرو انرژی در جهان، باید توان رقابتی خود را افزایش دهند.
اگرچه با توجه به خطراتی که شرکت‌های نفت و گاز روسیه با آن مواجه هستند، از جمله افزایش سهم ذخایر غیرقابل بازیابی، نرخ بالای افت طبیعی تولید و سطوح قطع آب، همچنین نیاز به اقدام‌های ویژه و معافیت‌های مالیاتی برای دستیابی به نرخ‌های بازیافت و تولید مورد نیاز، حفظ رقابت در بازار جهانی نفت برای این شرکت‌ها آسان نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/854552/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در بخش مجازی نمایشگاه کتاب 1403 چه خبر است؟

آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد

پس از پر شدن سد دز؛ بوستان‌های دزفول زیر آب رفتند | ویدئو

آخرین خبرها از وضعیت سدهای خوزستان؛ سد دز پر شد

قطع برق اهواز و آب گرفتگی در پی باران و طوفان شدید

ظرفیت سد دز تکمیل شد

تداوم امدادرسانی درپی سیلاب و آب‌گرفتگی دزفول

هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن 81 درصد مخازن سد‌های خوزستان

احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟

بابا که فوری زن گرفت تو هم شوهر کن!

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی

نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو

هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا: تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید

زمین عجیب در مسابقات کشوری جوانان در آبادان

تجارت 850 میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در 2 ماه

داستانک/ روانی تربیت نکنید!

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد

(ویدئو) بوستان‌های ساحلی دزفول زیر آب رفتند

اوقات شرعی پانزدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

دریچه‌های فاضلاب خیابان ادهم اهواز و دردسر‌های آن برای رانندگان به روایت فیلم

ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند

حزب‌الله لبنان یک پایگاه صهیونیستی را هدف قرار داد

گزارش تسنیم از آخرین وضعیت آبگرفتگی در دزفول

بارش 30 میلی‌متر باران طی 30 دقیقه در اهواز

(عکس) استوری اوسمار ویرا برای زنان پرسپولیسی

یک دروازه‌بان شماره 80 پوشید (عکس)

مقابله مقاومت با یورش نیروهای اشغالگر در شمال کرانه باختری

تولید باتری لیتیوم یون با کاربرد در خودرو و موتورهای برق در کشور

ماجرای جان باختن پدیده کنکور در ویلای شخصی

بارش‌ ها یک سد دیگر در ایران را سرریز کرد

دوشنبه در قائمشهر تاکسی نایاب می‌شود!

حذف فتوحی و باهر از جدول مقدماتی شمشیربازی گرندپری سئول

کشتی‌گیر و مربی تیم ملی آمریکا برنده جایزه شدند

رم امیدوار به حضور سردار آزمون در دیدار برابر یوونتوس

پیش‌بینی صرافان از نرخ ارز در بازار

بازگشت آفتاب بر گستره آبادان و خرمشهر

بازگشت زندانی جرایم غیر عمد به آغوش خانواده

جدیدترین شاخه مقاومت اسلامی در بحرین چگونه متولد شد؟

سد دز پر شد/ وضعیت سدهای خوزستان چگونه است؟

مقاومت لبنان سربازان اشغالگر را در داخل مقر «بیاض بلیدا» هدف قرار داد

تراکتور امروز به بنیان دیزل برمی‌گردد

اورونوف باید شماره 70 را تحویل بدهد

با انگیزه‌ترین بازیکن علیه رویاهای تراکتور

رکورددار پیشرفت لیگ بیست و سوم

سرمربی طارمی، گزینه جدی مربیگری میلان

آتش سکوها زیر پای هواداران استقلال

گولسیانی و کنعانی‌زادگان بهترین مدافعان میانی لیگ برتر؟

بویری: بی‌حاشیه بودن و قلب پاک مُهمدی او را رو به جلو می‌برد

سنگربان اسپانیایی وارث دستکش طلایی لیگ برتر

بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم