پیام خوزستان

آخرين مطالب

تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان توسط نخبگان ایرانی علمي

تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان توسط نخبگان ایرانی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - فارس /نخبگان یک شرکت دانش‌بنیان، موفق شده‌اند ماده موثر چند داروی حوزه اعصاب و روان را تولید کنند که این ماده، جزء اصلی و فعال مواد اولیه دارویی محسوب می‌شود و به دلیل تأثیر روی فیزیولوژیک بدن اهمیت بالایی دارد.
فاطمه حقیقت، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید مواد اولیه دارویی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، با اشاره به احساس نیاز کشور به تولید مواد اولیه در دوران تحریم‌های سخت گفت: سال 1398 اوج تحریم‌های دارویی برای مواد اولیه دارویی بود. حتی نمی‌توانستیم استامینوفن تولید کنیم زیرا ماده موثره آن را نداشتیم و از این لحاظ کاملا وابسته بودیم. زمانی که کشور برای واردات به مشکل خورد، برای رفع این نیاز و خدمت به مردم یک تیم تشکیل دادم. در سال 98 شروع به ثبت شرکت کردم که چند ماه بعد از تأسیس، دانش‌بنیان هم شدیم.حقیقت در خصوص مشکلات پیش آمده بعد از تأسیس شرکت گفت: متاسفانه بعد از تأسیس و دانش‌بنیان شدن شرکت به شروع کرونا خوردیم. اقدام به دریافت مجوز فعالیت و موافقت اصولی احداث کارخانه برای ماده موثره در سازمان غذا و دارو کردیم اما به دلیل حضور نیافتن بسیاری از مسئولین مربوطه، مجوز ما چند ماه به تعویق افتاد. بعد از صدور مجوز با تغییر دولت، دریافت وام‌ها تسهیل شد اما باید حتما ثابت می‌شد که یک شرکت سودآور است و گرفتن این تسهیلات بسیار دشوار بود.
وی در خصوص تأمین مواد اولیه گفت: یکی از دلایلی که افراد به سمت تولید مواد اولیه‌ نمی‌روند تأمین مواد اولیه آن‌ها است که معضل بزرگی است. ما در شرکت، ماده اولیه را خودمان درست کردیم. یعنی مواد اولیه داخلی بومی سازی شده است و اگر می‌خواستیم از چین وارد کنیم، تولیدش برای ما توجیه اقتصادی نداشت. به همین دلیل به سراغ پالایشگاه‌ها رفتیم زیرا برای تولید دارو یا باید از بنزن شروع کرد یا از مشتقات بنزن. تولید بعضی از این مواد موثره با واردات ماده اولیه توجیه اقتصادی ندارد. ماده اولیه را از داخل تأمین کردیم. این مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: در وهله دوم استفاده از کاتالیزورهای خاص بود که در حوزه دارو و صنایع کاربرد دارد، روند کار این است که این کاتالیزورها تعداد مراحل تولید را کم می‌کنند که منجر به افزایش بازدهی می‌شود. در واقع با استفاده از این کاتالیزورهایی که ساخت خود آنها هم سخت است، مراحل تولید کاهش پیدا کرده و بازدهی و درصد خلوص بالا می‌رود. وی در ادامه گفت: مواد دارویی یک سری استاندارد دارد که شما بتوانید تولید خود را با آن مطابقت دهید. آنچه ما تولید کردیم با استاندارد مطابقت ‌داشت. با استفاده از کاتالیزور و مواد اولیه داخلی بومی سازی شده دیگر نیاز به واردات نداشتیم و بازدهی و درصد خلوص بالا از نکات مهم کار ما بود. حقیقت در ارتباط با مجوز محصولات دانش بنیانی این شرکت عنوان کرد: محصولات دانش بنیانی شرکت ما تولید شده اما هنوز مجوز ندادند. دریافت مجوز سه تا پنج سال زمان می‌برد ورویه‌های طولانی مدت دارد. مطالعه پرونده که خیلی هم زمان‌بر نیست به مدت شش ماه طول می‌دهند و این موضوع، روند را طولانی می‌کند.

پیام خوزستان

تولید ماده موثره اولیه دارویی
این فعال فناور در خصوص ماده موثره اولیه دارویی گفت: حوزه دارو دو گرایش اصلی دارد که یکی محصول نهایی و دیگری ماده موثره اولیه دارویی است. محصول نهایی همان داروی موجود در داروخانه است. ماده موثره یک مرحله قبل‌تر است. یعنی ماده اصلی که روی بدن تاثیر فیزیولوژیک دارد. وی افزود: همین مواد اولیه به دسته‌های مختلف تقسیم می‌شود. دو دسته آن مواد بی‌اثر هستند و دسته سوم، ماده موثر است و ما روی این دسته کار می‌کنیم که جزء اصلی و فعال دارو است. حوزه ای هم که ما کار می‌کنیم، تولید ماده موثر چند داروی اعصاب و روان است؛ ماده موثر سه داروی فنی توئین، لیدوکائین، ارگوتامین را تولید می‌کنیم.
تولید مواد اولیه آرایشی و بهداشتی پرمصرف با روش فناورانه
حقیقت در ارتباط با محصولات غیر دانش بنیانی تولید این شرکت اظهار کرد: این تولیدات ما مواد اولیه آرایشی بهداشتی است که پرمصرف است و فروش دارد. به عنوان مثال هیالورونیک اسید یک ماده اولیه است که در دو مدل در بازار عرضه می‌شود و تولید کننده داخلی ندارد و به همین دلیل دست به تولید این ماده زدیم و توانستیم آن را بومی سازی کنیم. این ماده هم در حوزه پزشکی کاربرد دارد و هم آرایشی بهداشتی. ما آن نوع که کاربرد آرایشی بهداشتی دارد را با قیمت یک سوم نوع خارجی آن تولید کردیم.وی افزود: ما پنج محصول وارد بازار کردیم که قرار است دانش بنیان شود زیرا روشی که برای تولید این‌ها استفاده می‌شود، فناوری دارد و از کاتالیزورها و مواد خاص استفاده شده است.این فعال فناور در ارتباط با حمایت دولت از این شرکت گفت: یکی از مشکلاتی که ما قبلا داشتیم و الان مرتفع شده، بحث فضای تولید است که قبلا اصرار بر شهرک صنعتی بود. جدیدا شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند داخل شهر تولید کنند اگر محصولات شرکت، آلودگی و آسیب به محیط زیست نداشته باشد. با توجه به اینکه محصولات ما دارای این شرایط است اما مجوز گرفتن برای ما در این مورد یعنی شروع و تکرار پروسه‌های رفته سه ساله. از طرفی بزرگترین مشکل این است که باید از ابتدای این راه باید مسئول فنی بگیریم وبه او حقوق بدهیم درصورتی که هنوز مجوز نگرفته و فروشی نداریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/856346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حواشی انتخاب ناظمی به عنوان داور دیدار استقلال-ذوب آهن

مطهری: فردا برای دفاع از اعتبارمان فوتبال بازی می‌کنیم

افزایش تلفات عملیات ضدصهیونیستی کرم ابوسالم

بازی «رنگِ لباس» در دیدار گل‌گهر - شمس‌آذر

خلاصه بازی آث میلان 3 - جنوا 3

هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره 2 خطر در کمین ایران

چاپ 7.5 میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات

راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده

ربودن دختر نوجوان؛ درخواست میلیاردی برای آزادی / جزئیات

جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی

رئیسی: امروز در غرب شاهد تقابل آشکار جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم

میزبانی خوزستان از 2 بازی لیگ برتر فوتبال

پورموسوی: برخوردها متفاوت است/ داوری نباید شبهه ایجاد کند

موفقیت جدید برای کاراته خوزستان

مطهری: فلسفه فوتبال ما تهاجمی است

تائید کشته شدن نظامی صهیونیست در حمله مقاومت فلسطین

قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور

مربی شمس‌آذر: بازی تاکتیکی و پرفشار بود

کاشته تماشایی تورس به تیر دروازه شمس آذر

مدال قهرمانی اروپا بر گردن اولادقباد

ما را ز تو غیر از تو تمنّایی نیست

رهبر انقلاب: مشکل آن وقتی حل می‌شود که فلسطین برگردد به صاحبان خودش، یعنی مردم فلسطین

کتاب‌های تازه رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب

آبی های چشم انتظار و خبر تلخ از صندلی های ورزشگاه آزادی !

نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌توان کار کرد

سازمان آب وبرق : مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌ های دز و کارون اجتناب کنند

باز هم جنگ در آزادی؛ نورافکن هواداران پرسپولیس را عصبانی کرد

آبگرفتگی در درمانگاه شهر چوئبده بیماران را به دردسر انداخت + فیلم

عکس| امید نورافکن پیش از اقدام جنجالی علیه پرسپولیس

افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت

مجسمه آزادی یا آزادی مجسمه‌ای؟ + فیلم

کرایه تاکسی در اهواز 35 درصد گرانتر شد

مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند

گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی

رسانه اسرائیل : حزب الله یک هزار و 500 موشک به اسرائیل شلیک کرده است

نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت»

پالایشگاه آبادان که در دولت گذشته قرار بود رایگان واگذار شود، به سوددهی رسید

حضور تاپ پلیرها در فینال فینالیست‌های «شب‌های مافیا؛ زودیاک»

جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید

آمار کیف زن باباش رو هم داره

مهم‌ترین دستاورد پیمان معادی در حضور در پروژه‌های بین المللی

روایت دردناکِ «شیرینِ» سریال نون‌خ از فاصله یک قدمی تا مرگ!

جود بلینگام، بازیکن با اخلاق مستطیل سبز

10 حرکت برتر بسکتبال حرفه‌ای NBA در شب گذشته

گل اول آاس رم به یوونتوس توسط لوکاکو

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی 12 هزار میلیارد تومانی رسید

چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان

مرغ خوشخوان را بشارت باد کاندر راه عشق